O opera de arta controversata si neinteleasa a fost expusa in centrul Iasului

O lucrare realizata din metal si lemn, luminata de neoane instalata recent in centrul Iasului cu ocazia Festivalului International al Educatiei i-a lasat pe multi trecatori indignati si nemultumiti, fiindca primaria a platit peste 70.000 de lei pentru aceasta opera de arta neinteleasa.

Instalatia, realizata de Clemens Behr, artist german specializat in lucrari stradale din materiale reciclabile, a fost montata in decursul a 6 zile si este formata din 90 de elemente de lemn, aluminiu si rafie, fiind iluminata de 5 neoane.

sursa foto: digi24

Conform Digi 24, trecatorii nu au fost impresionati de opera, iar intrebati ce parere au, cativa au dat urmatoarle raspunsuri:
– Nu stiu, niste tablarie indoita, o toneta stricata.
– Nu stiu, n-am inteles, este o opera de arta moderna, mai mult de atat chiar nu stiu ce sa spun.
– Ce sa coste atata, ca pana urma e niste tabla si un schelet. Da! Raman fara cuvinte la pretul asta.

In apararea lor, reprezentantii primariei au declarat ca s-au consultat cu membrii Uniunii Artistilor plastici cand l-au ales pe artistul Clemens Behr sa realizeze lucrarea pentru festival.

„Ma miră faptul ca se sperie iesenii atat de repede de o astfel de lucrare de arta contemporana. E adevarat ca cei care au iesit in afara s-au obisnuit cu astfel de lucrari”, a declarat pentru Digi24 Felix Aftene, presedintele Uniunii Artistilor Plastici din Romania.

Sursa articol: digi24

In ultimele 30 de zile, conform Victa.ro, la nivel national au fost aflate informatii noi despre reabilitatea si modernizarea a 6 monumente, dintre care amintim modernizarea Monumentului Ostasilor Romani din Galati, reabilitarea monumentului istoric Ansamblul Campia Libertatii Blaj sau punerea in valoare a Monumentului Eroilor din loc. Cornu, jud. Prahova.

Doresti mai multe informatii despre aceste proiecte sau proiecte asemanatoare? www.victa.ro