Nou hotel Opera Plaza in Cluj- Napoca

Ti s-a parut interesant? Spune mai departe:

O nouă unitate de cazare ar putea fi construită în mijlocul Clujului. Operatorii comerciali interesaţi de spaţii în centru vor să deschidă outleturi sau unităţi de alimentaţie.

Beneficiarii proiectului de servicii de pe strada Paul Chinezu, din apropierea Pieţei Muzeului, plănuiesc să realizeze un aparthotel în clădirea aflată acum în curs de autorizare.

Ini┼úiatorii proiectului, societatea Hold Invest ┼či Simona Boeriu, au demarat ├«n urm─â cu mai mult timp procesul de avizare (Planul Urbanistic Zonal ┼či cel de Detaliu PUD au fost aprobate ├«nc─â din 2009) pentru restructurarea unui imobil existent pe str. Paul Chinezu. Scopul era construirea unei cl─âdiri de birouri cu parter, dou─â etaje ┼či un al treilea retras, care s─â includ─â ┼či spa┼úii de servicii ┼či activit─â┼úi culturale ┼či expozi┼úionale. Certificatul de informare privind posibilit─â┼úile de construire a fost solicitat pentru preg─âtirea proiectului pentru ob┼úinerea autoriza┼úiei de construire anul trecut. Fa┼ú─â de primele planuri anun┼úate, imobilul a mai primit o posibil─â func┼úiune: apartamente ├«n regim hotelier. Noua destina┼úie ad─âugat─â func┼úiunilor cl─âdirii, de spa┼úii de cazare, este justificat─â de pozi┼úionarea ├«n centrul istoric. ├Än plus, segmentul este unul ├«n care asocia┼úii Hold Invest au deja experien┼ú─â, ace┼čtia fiind proprietarii hotelului Opera Plaza. La ├«nceput de 2013, func┼úiunea hotelier─â este considerat─â cea mai de interes pentru investitori.

“Ne g├óndim s─â mergem pe varianta de a realiza un aparthotel ┼či s─â d─âm aceast─â destina┼úie ├«ntregii cl─âdiri. Ar fi vorba despre 12 apartamente, plus spa┼úii expozi┼úionale. Spa┼úiile de birouri de mici dimensiuni sunt investi┼úii riscante, ├«n condi┼úiile ├«n care companiile stabile, puternice au nevoie de spa┼úii mari, pentru mul┼úi angaja┼úi. Chiar l├óng─â noi exist─â o cl─âdire de birouri la v├ónzare”, a explicat C─âlin Buzoianu, asociat ├«n Hold Invest. De┼či ini┼úial beneficiarii doreau s─â demareze lucr─ârile ├«n 2011, procesul s-a prelungit, iar noul termen a trecut ├«n 2013. “Avem o propunere de colaborare, un posibil co-investitor. Practic, noul proiect ar fi o entitate independent─â, dar parte a unui grup hotelier cu Opera Plaza, a men┼úionat Buzoianu. Potrivit PUD avizat, cl─âdirea de pe Paul Chinezu va avea subsol, parter, dou─â etaje ┼či un al treilea retras, cu parterul ┼či subsolul cl─âdirii destinate activit─â┼úilor culturale ┼či expozi┼úionale. Proiectul e ├«n curs de autorizare. Anul trecut a fost promovat un proiect de hotel ├«n Pia┼úa Muzeului, de c─âtre arhitec┼úii de la Arhimar, ┼či s-a deschis unitatea turistic─â Beyfin din Pia┼úa A. Iancu.

Pe parcursul anului trecut, ├«n centru au ap─ârut restaurante ┼či terase, magazine de decora┼úiuni sau spa┼úii pentru v├ónzare de carte ┼či s-a inaugurat noul sediu al Festivalului de Film Transilvania – Casa TIFF. “├Än zona central─â mai multe spa┼úii comerciale ├«nchise ┼či-au g─âsit ├«n sf├ór┼čit proprietarii, dup─â procese lungi de ani de zile. Astfel, mai multe spa┼úii din zona central─â au ap─ârut pe pia┼ú─â spre ├«nchiriere, unele foarte vizibil, ├«n timp ce ├«n cazul altor spa┼úii proprietarii au preferat s─â fie foarte discre┼úi, spa┼úiile fiind promovate ├«n cercuri restr├ónse”, spun reprezentan┼úii agen┼úiei Pitas Imobiliare. Potrivit acestora, printre clien┼úii interesa┼úi de zona central─â se num─âr─â operatori care au deja deschise loca┼úii, dar sunt ├«n c─âutare de spa┼úii ultracentrale (un cunoscut lan┼ú american de fast food ┼či c├óteva re┼úele interna┼úionale – Slovacia, Ungaria – de outleturi) cu o suprafa┼ú─â de peste 200 mp.
“┼×i spa┼úiile cu o suprafa┼ú─â mai mic─â sunt la mare c─âutare, ├«ns─â aici nu vorbim de branduri, ci de comercian┼úi care doresc s─â deschide ├«n general patiserii, unit─â┼úi de legume-fructe sau magazine de haine. Nu doar spa┼úiile stradale situate central sunt la mare cautare, ci ┼či spa┼úiile din centrele comerciale”, arat─â reprezentan┼úii Pitas. “├Änc─â de la finele anului trecut am observat o cre┼čtere ├«n r├óndul cererilor de spa┼úii comerciale ├«n centre sau galerii situate central. ├Änclin─âm s─â credem c─â acest lucru se ├«nt├ómpl─â din cauza faptului c─â spa┼úiile stradale au pre┼úuri destul de piperate deocamdat─â, ├«n timp ce galeriile comerciale au venit cu oferte atractive pentru poten┼úialii clien┼úi”, explic─â Bernadette Oprean, Retail Leasing Specialist la Pitas Imobiliare.

Sursa

Add a Comment

[google-translator]