Nord-Vest: evoluția domeniului HoReCa în ultimele 3 luni

În ultimele 3 luni au fost monitorizate 226 proiecte din domeniul Hotel & Relaxare în zona de Nord-Vest a țării. Potrivit singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, acestea ocupă o suprafață de peste 979 mii mp, iar valoarea investițiilor se ridică la suma estimată de 3,9 miliarde RON.

Cele mai multe proiecte au fost identificate în Cluj (96) și Bihor (91). De asemnea, au fost monitorizate și 35 proiecte în Maramureș, 19 în Bistrița-Năsăud, 14 în Satu Mare și 11 în Sălaj.

CE TIPURI DE PROIECTE AU PREFERAT INVESTITORII?

Cele mai multe proiecte monitorizate înultimele 3 luni în Nord-Vest sunt unități de cazare (134). De asemenea, au fost identificate și 71 spații de agrement (sală sport, club, carting, distracție), 50 proiecte de tip agremenet (ștrand, piscină, locuri de joacă), 37 proiecte de tip Food & Drinks, 7 centre de relaxare, 8 muzee, teatre, galerii, 11 proiecte de tip Entertainment, 3 de tip Expoziții și Conferințe și 1 zoo.

CE TIP DE FINANȚARE AU PROIECTELE ANALIZATE?

Peste 54% dintre proiectele analizate au finanțare privată. Mai exact, au fost identificate 146 investiții private, 85 publice și 35 cu finanțare public-privată.

ÎN CE STADII DE EXECUȚIE SE AFLĂ PROIECTELE?

Potrivit VICTA.ro, în ultimele 3 luni au fost identificate 32 investiții în stadiul de proiectare, 111 în autorizare, 30 înainte de execuție, 50 în construcție, 20 în stadiul de amenajare, 21 finalizate și 2 în demolare.

PE CE ȘANTIERE SE LUCREAZĂ?
  • Sală de sport polivalentă Sp+D+P+1E competițională de nivel internațional, 3320 locuri, Cluj
victa.ro
  • Complex sportiv Pădurea Neagră P+1E+M, Bihor
victa.ro
  • Baia Mare Shopping Park, Maramureș
victa.ro
Cei mai activi arhitecți în ultimele 3 luni

În ultimele 3 luni au fost identificate 127 firme de arhitectură și proiectare care au executat lucrări din domeniul Horel&Relaxare în Nord-Vest. În funcție de numărul lucrărilor, cele mai active companii sunt DA VINCI CONSTRUCT & PROIECT și SPORT PLAY SYSTEMS, cu 7 proiecte fiecare.

Cei mai activi constructori în ultimele 3 luni

Potrivit VICTA.ro, au fost identificați 106 antreprenori genreali în construcții care au executat lucrări din domeniul Horel&Relaxare în Nord-Vest. Cele mai active companii sunt EURAS (7 proiecte), DA VINCI CONSTRUCT & PROIECT (6 proiecte) și SPORT PLAY SYSTEMS (6 proiecte).