Nord-Vest: Evoluția domeniului HoReCa în luna mai

Conform datelor analizate cu ajutorul singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în luna mai au fost identificate 74 de proiecte din domeniul Hotel & Relaxare în Nord-Vest. Investițiile aferente se ridică la suma estimată de 1,53 miliarde RON, iar suprafața șantierelor depășește 469 mii mp.

Cele mai multe proiecte au fost identificate în județul Bihor (34). De asemenea, au fost monitorizate și 19 investițiiîn Cluj, 8 în Satu Mare, 5 în Bistrița-Năsăud, 5 în Maramureș și 3 în Sălaj.

Ce tipuri de proiecte au preferat investitorii?

Cele mai multe proiecte monitorizate în luna mai în Nord-Vest sunt unități de cazare (47). De asemenea, au fost identificate și 16 spații de agrement (sală sport, club, carting, distracție), 7 proiecte de tip agremenet (ștrand, piscină, locuri de joacă), 11 proiecte de tip Food & Drinks, q centru de relaxare, 4 muzee, teatre, galerii, 1 proiect de tip Entertainment și 2 de tip Expoziții și Conferințe.

În ce stadii se află proiectele analizate?

Potrivit VICTA.ro, în ultima lună au fost identificate 10 investiții în stadiul de proiectare, 25 în autorizare, 12 înainte de execuție, 14 în construcție, 7 în stadiul de amenajare și 7 finalizate.

Ce tip de finanțare au proiectele analizate?

Peste 65% dintre proiectele analizate au finanțare privată. Mai exact, au fost identificate 49 investiții private, 17 publice și 9 cu finanțare public-privată.

Pe ce șantiere se lucrează?
  • Agropensiune turistică S+P+1E, Bihor
  • Sală evenimente cu spații de cazare, Sălaj
  • Hotel S+P+3E+4Er, Cluj
Cei mai activi arhitecți în ultimele 3 luni

În ultimele 3 luni au fost identificate 120 firme de arhitectură și proiectare care au executat lucrări din domeniul Hotel & Relaxare în Nord-Vest. În funcție de numărul proiectelor, cele mai active companii sunt CUBICON INVEST (7 lucrări), AEDILIS PROIECT (5 lucrări) și COFIDO (5 lucrări).

Cei mai activi constructori în ultimele 3 luni

Potrivit VICTA.ro, în ultimele 3 luni au fost identificați 88 antreprenori generali în construcții care au executat lucrări din domeniul Hotel & Relaxare în Nord-Vest. Cele mai active companii sunt DA VINCI CONSTRUCT & PROIECT (5 proiecte), IOSIF & ANA CONS (4 proiecte), EURAS (3 proiecte), NORD CONFOREST (3 proiecte) și TCI CONTRACTOR GENERAL (3 proiecte).