Noile tehnologii si inovatii „in actiune” la BIFE-SIM 2014

Expozitia industriei mobilei organizata in anul 2014, sub genericul BIFE-SIM reuneste la complexul expozitional ROMEXPO numeroase firme, din tara si de peste hotare, care doresc sa aduca bucuria in sufletul tuturor vizitatorilor, prin oferta de mobila, produse finite din lemn, decoratiuni si alte mteriale complementare, precum si prin noile tehnologii de fabricatie regasite in instalatiile, utilajele, echipamentele si accesoriile expuse, fara de care nu se putea realiza nici un progres.

Aflat in crestere cu aproximativ 10% fata de editia precedenta, BIFE-SIM 2014 promite o oferta reinnoita si imbunatatita de produse la preturi speciale.
In fata publicului roman si strain, targul se va contura ca o experienta noua, menita sa largeasca orizontul vizitatorului interesat de produse de mobilier de calitate si de un design contemporan.

Calitatea, noutatea şi originalitatea produselor sunt caracteristicile -cheie ale producatorilor de mobila pentru a deveni, mai competitivi in viitor. Cei interesati pot afla de la specialisti cum trebuie sa arate modelul placut – ales, in ambientul personalizat de acasa. Vizitatorii vor avea acces gratuit la o serie de evenimente si programe organizate in cadrul complexului expozitional in perioada desfasurarii BIFE-SIM. Astfel, in paralel cu activitatile destinate targului se va desfasura Forumul BIFE-SIM, marea intalnire a celor care lucreaza in cadrul industriei mobilei.

Conferinta va supune spre dezbatere cele mai stringente probleme din domeniu, precum « Codul Silvic » si aspecte legate de « finantarea europeana in industria mobilei », dar si alte subiecte de interes. Punctul de atractie pentru studentii facultatilor de arte si a facultatilor de specialitate din industria lemnului este organizat si in acest an de catre Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania la BIFE-SIM 2014, anume Concursul National de Design de Mobilier. Concursul reprezinta un act de concepere si de realizare a produselor de-a lungul timpului, tinand seama de evolutiile si inovatiile din domeniile : materialelor, tehnologiilor si procedeelor industriale noi.

Toti concurentii care si-au inscris proiectele in prima etapa a concursului sunt asteptati in cea de a doua etapa a concursului – «Produs realizat»-, etapa in care participantii au la dispozitie cca. 3 luni sa realizeze produsele de mobilier propuse. Produsele vor fi expuse in cadrul targului international de mobila, echipamente si accesorii, BIFE-SIM, intr-un stand anume pregatit, in perioada 10-14 septembrie 2014. Tot atunci vor fi alesi si premiati in cadru festiv, castigatorii celei de a doua etape a Concursului de Design.

Tot in cadrul BIFE-SIM va avea loc o noua editie a Conferintei de Design. Dupa “Design, Concept of Living” si “Design is pure lust” organizatorii sunt pregatiti sa prezinte publicului o noua fata a Conferintei de Design, sub titlul “Life in Design”. Abordand un concept nou, menit sa intregeasca experienta participarii la eveniment, conferinta “Life in Design” va depasi sfera clasica a design-ului de mobilier, valorificand implicarile acestuia in toate aspectele vietii.

Astfel, pe 11 si 12 septembrie in Sala Iorga din Pavilionul C6 speakeri de renume vor schita design-ul in materie de grafica, media, mobilier, produs, afaceri, decoratiuni si multe altele.
Urmand principiul conform caruia “design” este in tot ceea ce ne inconjoara, toti cei din jurul nostru sunt arhitectii, respectiv designerii propriilor vieti sau alor noastre, prima zi de conferinta – 11 septembrie – va reuni invitati din domenii diverse (grafica, publicitate, arte, media etc.) care vor adapta definitia design-ului pentru fiecare dintre ariile pe care le reprezinta sub titlul “It’s all about design”.

Pentru cea de a doua zi, 12 septembrie, speakerii vor detalia tema “Design your home and world”, discutiile fiind orientate inspre domeniul design-ului de mobilier, de produs, industrial si catre arhitectura.

BIFE-SIM 2014 este organizat de Romexpo si co-organizat de Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania, Camerele de Comert si Industrie din Romania si Euroexpo.
Pentru mai multe detalii accesati: www.bife-sim.ro.