Mureș: Hotel de 4 stele, cu 13 etaje, in pregătire la Târgu Mureș

Voiajor SRL, societate deținută de Dacian, Ramona și Rodica Silvia Vlas, a demarat procedurile pentru construirea unui hotel de patru stele, cu 13 etaje. În prezent, investiția se află în stadiul de dezbatere publică, pe pagina web a Primăriei municipiului Târgu Mureș. Construcția este preconizată să fie realizată în vecinătatea Hotelului Business din Târgu Mureș, care aparține tot familiei Vlas.

sursă: www.zi-de-zi.ro

Potrivit Planului Urbanistic Zonal (PUZ) realizat de SC Arhitecton SRL, investiția va fi realizată pe un teren intravilan de 14.266 de metri pătrați.

”Beneficiarul a solicitat întocmirea documentației pentru construirea unui hotel de patru stele cu un regim de înălțime de două niveluri de subsol plus parter plus 13 etaje, fără limitarea de înălțime, pe terenul limitrof hotelului existent ”Business”. Ca și funcțiuni conexe, hotelul va avea 105 camere, va fi dotat cu sală de conferințe pentru circa 250 persoane, zonă de întreținere corporală, sport, agrement, piscine exterioare pentru adulți și copii, terenuri de tenis, spațiu de joacă pentru copii, amenajări exterioare. Cele două corpuri de clădire cu cazare vor funcționa unitar, se vor completa volumetric și funcțional”, se menționează în document.

De asemenea, terenul este situat lângă căi de circulație auto, este liber de construcții și are potențial major pentru investiții de importanță municipală și zonală.

Inițiativa construirii Centrului Comercial ”NEPI” va duce la solicitări de diversificare a funcțiunilor zonei și completarea cu servicii, locuire, agrement, învățământ. Complexul hotelier și de servicii ”Business” se poate dezvolta, având funcțiunea complementară de hotel, centru conferințe, zonă agrement”, se precizează în PUZ.

”Se va propune degrevarea bulevardului de accesele necontrolate la hotel, de parcările ilegale făcute pe carosabil. Toată circulația auto de acces va fi dirijată pe platformele ce se vor crea în investiția nou propusă. Toate parcările se vor face în interiorul proprietății beneficiarului documentației. A fost întocmit un studiu de circulație, care conchide că investiția este oportună dacă se vor crea noi linii de transport local, piste de biciclete racordate la cele propuse în municipiu. Sunt esențiale investițiile ca prelungirea Căii Sighișoarei și ocolitoarea municipiului, care degrevează zona de traseul de traversare al municipiului”, se arată în PUZ.