Mureș: 30 de milioane de lei pentru bazinul de înot didactic și agrement din Municipiul Reghin

Primarul Municipiului Reghin anunță că Ministerul Dezvoltării alocă sumele pentru proiectul ”Construire bazin de înot didactic și agrement în Municipiul Reghin”.

zi-de-zi.ro

„Ministerul Dezvoltării va asigura cele aproape 30 de milioane de lei necesari pentru implementarea proiectului bazin de înot didactic și agrement la Reghin, a anunțat domnul ministru Cseke Attila. Bazinul va putea fi folosit de copiii care învață să înoate dar și de către toți membrii comunității locale. La parter vor fi vestiare, o sală de sport și de antrenament, iar la etaj va fi o tribună de 124 de locuri pentru public. Bazinul va fi ecologic si eficient energetic, dotat cu pompe de căldură și panouri solare, astfel că mai mult de jumătate din energia necesară va proveni din surse regenerabile, în acest fel costul întreținerii va fi semnificativ mai mic”, a precizat Márk Endre.

Suprafața construită a clădirii este de 1289,13 mp, iar cea desfășurată fără subsol va fi de 1684,45 mp. Clădirea va fi cu subsol parțial +parte +1 etaj parțial. La parter va fi plaja bazinului și spațiile pentru sportivi, scrie zi-de-zi.ro.

Bazinul va avea 15,40 X 25,02 m, plajele laterale vor avea 2.00 m iar cele de la capăt vor avea 6,85 m. La etaj vor fi gradenele pentru 124 de spectator, o sală de forță și una pentru gimnastică aerobică precum și vestiare.