Mobilierul din lemn masiv castiga teren in fata mobilierului din PAL

Producatorii de mobila din Romania, atat cei care vand doar in tara, cat si cei care produc mai mult pentru export, au cazut de acord ca mobilierul din lemn masiv a devenit tot mai popular in randul clientilor. Piata mobilei a evoluat si a inceput sa isi educe clientii ca PAL-ul e mai mult un compromis, mobilierul din lemn masiv fiind solutia care trece cu brio testul timpului, fiind in acelasi timp si varianta ecologica.

Majoritatea clientilor care isi mobileaza casele cu mobila din lemn masiv au locuinte noi. In alte tari nu se mai merge in niciun caz pe PAL, iar acum a aparut si la noi aceasta tendinta. Mai mult, in afara exista tendinta sa se mearga pe lemn masiv care nici macar sa nu fie lacuit – se aplica un lac mat sau se da direct cu ulei, ca sa fie cat mai natural. La noi, daca omul se muta in casa noua, atunci merge mai mult pe lemn, dar dac─â doar schimba o piesa sau mobila intr-o camera, deocamdata clien┼úii nu dispun de buget sa schimbe PAL-ul cu lemnul masiv. Nu avem o educatie foarte ridicata in acest sens. In afara, toata lumea stie ca, la temperaturi extreme, PAL-ul emana substan┼úe nu tocmai sanatoase. Strainii au si o alta putere de cumparare. Oricum, tendinta de trecere de la PAL la lemn masiv este in progres si in tara noastra. Nu este corect ca noi sa folosim rumegusul si crema lemnului sa o trimitem la export„, declara Mihai Tibichi – inginer designerin cadrul companiei GMS Wood West.

Mobilier-lemn-masiv
Bugetul mediu al clientilor este de peste 3.000 de lei, dar vin si clienti cu buget foarte mare pentru case noi. „In orice caz, lumea nu mai cauta produse ieftine, pentru ca mobila este pentru intrebuintare indelungata si trebuie sa fie de calitate”, afirma reprezentantii companiei Logi Bic, producator care nu exporta deloc mobilier.

Antonel Cristi Bunu, managerul general Alprom Pitesti puncteaza:”Lumea se intoarce catre mobila clasica, pentru ca si-a dat seama ca ce este rezistent este si placut. Kitch-ul nu mai primeaza. Fiind de peste 50 de ani pe piata, ne-am adaptat in permanenta, iar tonul l-au dat partenerii straini, pentru ca 90% din productie merge la export – in Anglia, Franta, Olanda, Rusia”.

IBC Focus, cea mai mare baza de date cu santiere din Romania iti poate spune exact care sunt proiectele aflate acum in stadiu de amenajare si au nevoie de mobila.  Click aici pentru un demo gratuit.

SURSA