MobilaDalin va realiza scaunul papal desenat de designerul Mihai Grama pentru Catedrala Sf. Iosif din Bucuresti

Cu ocazia apropiatei vizite a Sfântului Părinte în România, MobilaDalin în colaborare cu designerul Mihai Grama vor realiza scaunul papal și cele ale suitei papale, (amintim aici: la dreapta și la stânga Sfântului Părinte va sta Înaltpreasfințitul IOAN ROBU, Arhiepiscop Mitropolit de București și Cardinalul Pietro Parolin, Secretar de Stat al Vaticanului) care vor fi folosite în Catedrala Sf. Iosif din capitală. Mihai Grama este designer de interior și de produs, născut în Reghin, trăiește în București. În 2015 a luat premiul pentru cel mai bun designer de obiect al anului de la Elle Decoration România, stilul său fiind unul eclectic, cu influențe etnice. https://www.mobiladalin.ro/produse/ethnocentric https://www.mobiladalin.ro/produse/transhurbana

„Este o onoare imensă pentru mine să iau parte la acest moment istoric pentru România și să realizez o asemenea piesă de mobilier. Pentru scaunul papal, la fel ca pentru restul mobilierului folosit pentru suita papală am inserat elementele decorative, în stilul romantic, împreună cu elemente arhitecturale gotice din interiorul catedralei. Modelul tapițeriei imită un element decorativ din pictura altarului Catedralei Sf. Iosif din București, un simbol care a intrat în conștința oamenilor și s-a perpetuat de-a lungul anilor. Este vorba de un pattern centrat pe simbolul crucii, un decor simplu, dar caracteristic acestui lăcaș de cult. De asemenea în designul scaunului papal și al băncilor din prezbiteriu a fost introdus stilul neogotic al Catedralei prin arcul frânt reprezentat în arcadele dintre nave și în ferestre.

Cercul central, rozeta cu cruce din partea superioară a scaunului papal, redă modelul unor vitralii din catedrală și amintește de legătura pe care o au acestea cu cerul, deschiderea către cer. Parteneriatul cu Arhiepiscopia RomanoCatolică de București și cu Adriana Răcășan, producătorul delegat al ARCB pentru evenimentul Papa la Bucureşti ne onorează, iar implicarea noastră în producția mobilierului este o REUȘITĂ datorată colaborărilor dintre Mihai Grama, MobilaDalin și membri ai comitetul de organizare al vizitei papale cu ocazia unor evenimente cultural sociale, colaborări care au creat o legătură de încredere.” MobilaDalin este o afacere de familie de ingineri specializați în industria mobilei și cea a materialelor textile, care se află la a doua generație.

Înclinația spre inovație, produsele statement, precum canapeaua Flow sau cu influențe entice, precum cele din colecțiile Transhurbana și Ethnocentric, create de Mihai Grama, au stat la baza succesului lor. Cu o gamă variată de produse, MobilaDalin este pe locul 4 în topul producătorilor de mobilier tapițat din România. „Bunicii mei au fost greco-catolici. Îmi amintesc, copil fiind, povești din perioada în care religia lor a fost în clandestinitate. Nu sunt un creștin practicant, dar în 2013 am decis împreună cu soția să ne căsătorim și să ne botezăm copiii în ritul greco-catolic. Îmi doresc ca această întâlnire între conducătorii celor 2 biserici să aducă un plus de pace în micile comunități încă dezbinate după 30 da ani de libertate. Mă gândesc că peste vreo 100 ani, nepoții noștri își vor aminti mai puțin de cifre de afaceri, profit etc. cât de faptul că am lucrat la acest scaun papal.“ Dan Cotoi – director Mobila Dalin.