Kaufland va construi un parc de retail și ansamblu rezidențial în vecinătatea Carrefour Felicia

Kaufland pregătește amenajarea unui parc de retail în Iași, în proximitatea Carrefour Felicia, pe terenurile care găzduiesc o parte din clădirile fostei fabrici Moldomobila. În paralel, în apropierea laturii estice a terenurilor Kaufland, se va construi un ansamblu rezidențial.

Lanțul de retail a achiziționat 6,4 hectare în 2020 pentru o sumă ce depășește 10 milioane de euro. Kaufland nu are în plan doar un supermarket, ci și o serie de galerii comerciale, conform certificatului de urbanism 1960/2022. Între timp, Kaufland a depus documentația pentru demolarea construcțiilor din fosta fabrică Moldomobila, în colaborare cu firma Arhiconstruct SRL, condusă de Adrian Butucă, fostul proprietar al fabricii. Totodată, conform certificatului de urbanism 2756/2023, Arhiconstruct intenționează să construiască un ansamblu rezidențial în apropierea terenului Kaufland.

Proiectul Kaufland va avea loc în vecinătatea Carrefour, pe strada Bucium 34, și va include nu doar un supermarket, ci și galerii comerciale. Certificatul 2639/2023 obținut de Kaufland și Arhiconstruct vizează demolarea construcțiilor existente și eliberarea terenului de rețele edilitare. Pe terenurile Kaufland există cel puțin zeci de construcții care vor fi demolate. Certificatul este eliberat în parteneriat cu Arhiconstruct datorită faptului că firma lui Butucă deține două căi de acces și o construcție „enclavă” (un imobil de dimensiuni reduse, înconjurat de proprietățile Kaufland). Certificatul 2756/2023 obținut de Arhiconstruct vizează construirea de locuințe colective și funcțiuni complementare pe terenul evidențiat cu albastru în schița de mai sus, cu o estimare a suprafeței de aproximativ 17.000 de metri pătrați.

În ultimii ani, Kaufland a demarat mai multe investiții la Iași, inclusiv un magazin în Tătărași (finalizat), un parc logistic lângă Metro (în pregătire), un magazin în Galata (în pregătire) și un magazin în zona Fortus (în pregătire).

SURSA ARTICOL