Joc, învățare și relaxare: GRLI transformă curtea grădiniței Nr.2 Vladimirescu

Într-un demers de a aduce o schimbare semnificativă în mediul educațional preșcolar, Grădina de Relaxare, Liniște și Învățare (GRLI) a devenit un spațiu vibrant și interactiv în curtea grădiniței PN Nr.2 Vladimirescu din județul Arad. Această inițiativă aduce cu sine nu doar un colț colorat și plin de viață, ci și oportunitatea pentru copii de a experimenta în mod direct legătura lor cu natura și procesul educativ.

GRLI este structurat în patru zone distincte, fiecare gândită să ofere preșcolarilor experiențe de învățare captivante și distractive. Materialele folosite sunt alese cu atenție, oferindu-le copiilor o gamă variată de activități care îi provoacă și îi inspiră. De la momente de joacă creativă la activități pline de surprize, această grădină devine un loc în care bucuria și învățarea se întâlnesc armonios.

Efortul considerabil al echipei didactice și implicarea părinților în amenajarea acestui spațiu au fost cheia succesului proiectului. Cu sprijinul financiar generos oferit de Asociația Altruism și Speranță, GRLI a prins viață, demonstrând că prin colaborare și dedicare, se pot crea medii educaționale inovatoare.

La evenimentul de inaugurare, personalități de marcă precum prof. Mariana Tipei și prof. Daniela Rus au adus un suport valoros, recunoscând importanța acestui proiect pentru dezvoltarea educației formale și nonformale a preșcolarilor. Insignele proiectului, eșarfele colorate și posterele au fost acordate în semn de recunoaștere, iar informațiile despre implementarea acțiunilor au fost diseminate cu entuziasm.

Grădinița PN Nr.2 Vladimirescu se distinge în județul Arad prin această inițiativă remarcabilă, oferind copiilor un spațiu special care nu doar îi învață, ci îi încurajează să-și exploreze creativitatea într-un mediu în aer liber. Educația lor va fi, fără îndoială, susținută și stimulată într-un mod plin de bucurie și descoperire.

SURSA ARTICOL