Cele mai deosebite 7 piscine ce aduc faima hotelurilor din lume

Dubai, Melbourne, Zambia si Bali se numara printre locurile cu cele mai impresionante piscine suspendate din lume.

Din ce in ce mai multi turisti nu se mai multumesc doar cu animalute gonflabile pe care sa pluteasca in piscina, ci vor sa traiasca experiente unice si ametitoare.
Va prezentam aici 7 dintre cele mai uimitoare piscine, care sfideaza gravitatia si ii pune la incercare pe cei cu spirit de aventura.

1. Piscina cu podea de sticla din cer

Piscina în care „înoţi cu norii” se află la etajul al 24-lea al unui hotel de lux din China.
Un hotel din China se laudă cu cea mai „periculoasă” piscină din lume, care le oferă vizitatorilor şansa de a înota printre nori.

Piscina cu podea din sticlă se află la etajul al 24-lea al clădirii Holiday Inn Shanghai Pudong din Kangqiao şi oferă o panoramă „acvatică” asupra străzilor de dedesubt.
„Am vrut să le oferim oaspeţilor o experienţă unică, să îi facem să se simtă ca în vacanţă chiar şi într-un oraş aglomerat”, a declarat un reprezentant al hotelului.

Cei de la Holiday Inn Shanghai spun că au colaborat cu mai mulţi arhitecţi şi chiar cu experţi în aeronautică pentru ca piscina să fie un spaţiu cât mai sigur. Aceştia nu au dezvăluit costul construcţiei.
Hotelul de patru stele din China, deschis în mai 2011, are 390 de camere şi este localizat în suburbia Kangqiao.

 

2. Piscina rezidentiala tip consola

Aceasta locuinta din Spania este alcatuita in intregime din grinzi prefabricate. Piscina este inspirata de Hemerescopium, casa care sfideaza limitele fizicii. Asa cum designerii mentioneaza, „pentru greci, Hemerescopium este locul unde soarele apune. O aluzie catre un loc ce exista doar in imaginatia noastra, in simturile noastre, care se muta continuu, dar care nu este real.”

Haideti sa vedem in video-ul de mai jos cum s-a inaltat minunea rezidentiala.

 

3. Piscina „balcon plutitor”

Un grup de dezvoltatori imobiliari din India a introdus pe piata un nou accesoriu de lux pentru apartamentele foarte scumpe: balconul cu piscina!
Compania James Law a proiectat doua cladiri gemene de lux pentru un complex rezidential din Mumbai, India.

Constructiile au fost numit Aquaria Grande si cuprind cate 37 de etaje cu 200 de apartamente care vor avea, fiecare, cate o piscina de sticla pe balcon.

Complexul va detine si o sala de gimnastica, un spa, o sauna si o gradina pe acoperis.

 

4. Piscina cu apa sarata de pe acoperis

Adelphi Hotel din Melbourne pune la dispozitia oaspetilor o piscina la inaltime, cu apa sarata, ce permite inotatorilor sa pluteasca deasupra oamenilor de pe strada. Se afla deasupra Flinders Lane din centrul districtului business Australian.

Haideti sa vedem in filmuletul de mai jos o noua viziune a piscinei de pe acoperis (minutul 1:04):

 

5. Piscina urbana suspendata

Hotelul Hilton din Auckland, Noua Zeelanda, are o piscina suspendata dramatic intre doua cladiri. Piscina incalzita din aer liber ofera inotatorilor aventurosi o priveliste uluitoare. Este o oaza incantatoare de apa in mijlocul junglei urbane.

 

6. Piscina suspendata a infinitului

Aceste uimitoare piscine Indoneziene sunt localizate in complexul Ubud Hanging Gardens din Bali. Piscinele largi, pe mai multe nivele, oglindesc dealurile imprejmuitoare, oferind un peisaj tropical relaxant.
Printre altele, oaspetii au parte si de o panorama a templului antic Pura Penataran Dalem Segara. Sunt in total 38 de piscine private, fiecare dintre ele fiind accesibila prin intermediul unei franghii suspendate. Suna putin periculos, insa panorama naturii face ca totul sa merite.

 

7. Piscina din tavan

Daca ti-e greu sa te imaginezi inotand intr-o piscina suspendata, indrazneste sa faci valuri in aceasta piscina transparenta. Probabil nu vei ajungi sa mergi pe apa prea curand, dar mersul pe tavan a devenit de-acum posibil.

 

Tot ce ramane acum de facut este o baie in piscina. Unde? Ramane sa stabiliti dumneavoastra…

 

Sursa
Add a Comment