S-a interzis fumatul in locurile publice inchise din Bulgaria

Potrivit Sofia Echo, pana acum, proprietarii de localuri publice erau obligati sa separe zonele de fumatori de cele de nefumatori, iar cei care detineau spatii mai mici de 100 metri patrati, puteau alege intre declararea localului pentru fumatori sau pentru nefumatori.

Amendamentul adoptat miercuri pune capat acestor exceptii, in conditiile in care bulgarii sunt recunoscuti ca fiind fumatori inraiti. Ei se afla pe al doilea loc in privinta numarului de fumatori din UE, fiind depasiti de greci.

Patronii de hoteluri si de restaurante din Bulgaria vor pierde pana la 300 de milioane de leva, echivalentul a 150 de milioane de euro, dupa ce interzicerea fumatului in spatiul public va intra in vigoare.

Declaratia a fost facuta de presedintele Asociatiei bulgare a patronilor de hoteluri si restaurante, Blagoy Ragin, care a participat, duminica, la un protest fata de interzicerea fumatului, relateaza agentia de presa bulgara Novinite.

„Vrem ca aceasta interdictie sa fie amanata cu cativa ani, pana cand isi va reveni economia. Eu sunt nefumator si, daca ar fi dupa mine, as interzice si producerea si vanzarea de tigari, dar economia nu poate fi oprita”, a explicat presedintele Asociatiei bulgare a patronilor de hoteluri si restaurante.

Potrivit lui Ragin, odata cu interzicerea fumatului, in jur de 20% din restaurantele, cazinourile si cluburile de noapte din Bulgaria vor da faliment pana in martie 2013.

Aproximativ 200 de persoane au protestat, duminica, in centrul Sofiei fata de decizia Guvernului de a interzice fumatul in locurile publice incepand cu data de 1 iunie 2012.

Sursa
Add a Comment