Hotelul Ramada Plaza din Craiova prinde contur

Lucrările la fostul hotel Jiul din Craiova, aflat într-un amplu proces de modernizare pentru a fi transformat în Ramada Plaza, au ajuns aproape de finalul etapei de demolare. Începând cu luna iulie, se va trece la construirea propriu-zisă, care va dura, conform spuselor conducerii SC Jiul SA, până la iarnă, când vor începe lucrările de interior. Hotelul ar urma să fie gata în vara lui 2015.

Vechiul hotel nu a fost demolat în întregime, ci a fost păstrată structura de rezistenţă, care a trecut cu bine testele. Vor urma consolidarea, cămăşuirea şi clădirea noului hotel. Demolarea este într-un stadiu aproape final, iar apoi va începe şi partea de construire şi amenajare. Investiţia se ridică la peste 12 milioane de euro, bani obţinuţi printr-un credit bancar.
Ramada Plaza va fi al treisprezecelea hotel Ramada din România şi al doilea de această categorie după cel din Bucureşti. Acesta va dispune de 162 de camere, fiecare cu o suprafață de 34 de metri pătrați, va fi dotat cu o piscină acoperită, utilizabilă pe tot timpul anului, cu saune umedă și uscată, săli de forță și de masaj. Totodată, vor exista trei restaurante (cu 80, 150 și 400 de locuri) și patru săli de conferință. Hotelul va avea 86 de locuri de parcare.

Despre aceasta investitie IBC Focus a publicat informatii inca din luna februarie 2013. Vrei sa ofertezi inainitea tuturor cu dotari HoReCa? Afla din timp de cele mai importante investitii hoteliere

Sursa