Hotelul cu 8 000 de mp de aur

Nu ajungi usor singurul hotel de 7 stele din lume. Grupul hotelier Jumeirah, proprietarii hotelului Burj al Arab au investit peste 1,6 miliarde de dolari pentru a se putea mandri cu acest titlu.

Arhitectura si designul constructiei au fost realizata de Said Khalil – arhitect sef, in colaborare cu arhitectul Tom Wright de la WS Atkins PLC – o firma britanica de consultanta in probleme de inginerie in constructii. Hotelul a fost ridicat de firma de constructii sud africana Murray&Roberts. Doar constructia hotelului a costat 650 mil de dolari si a inceput in 1994, fiind finalizata in 1999. In final, investitia a fost evaluata la 1.6 miliarde de dolari. S-au folosit 70.000 metri patrati de beton si beton armat, 9.000 tone de otel, 8.000 metri patrati de foita de aur de 22 de karate si 24.000 de metri patrati de 30 de diferite tipuri de marmura.

Cu un design deosebit si luxos, Burj al Arab reuseste sa atraga zeci de mii de vizitatori in fiecare an. Pentru o singura noapte de cazare, cei care vor sa fie rasfatati trebuie sa scoata din buzunar 1250 de dolari. Acest pret include pe burj-al-arab-restaurants-al-mahara-06-herolanga cazare, accesul la spa, la piscina, loc de joaca pentru copii, accesul la plaja privata si un majordon personal. Cu toate acestea, animalele de casa nu sunt acceptate in hotel. Pentru un cost suplimentar hotelul oferă oaspetilor transport de la Aeroportul Internaţional Dubai într-un Rolls Royce Phantom sau Mercedes S350.

In acest an Hotelinvest.ro a identificat 986 noi investitii cu date de contact reprezentant constructia de noi spatii de cazare in Romania.

Hotelinvest.ro te ajuta sa ofertezi la proiecte de interes si te promoveaza la investitorii in pensiuni, hoteluri sau SPA-uri. Pentru a oferta la proiecte de care altfel nici macar nu ai afla de ele, contacteaza-ne aici.