Hotelierii sunt in top 3 investitori in realizarea de noi locuri de joaca pentru copii

In ultimile 6 luni compania de consultanta IBC Focus a reusit sa monitorizeze 869 de proiecte care presupun investitii in construirea de noi locuri de joaca sau modernizarea celor existente. Majoritatea investitiilor presupun realizarea de noi locuri de joaca. Aproximativ 8 din 10 lucrari se realizeaza de la zero.

40% din viitoarele locuri de joaca ce urmeaza a fi realizate sunt inca doar la stadiul de proiect, urmand ca in urmatoarele 6 luni sa demareze lucrarile la majoritatea investitiilor.

Peste 55% din investitorii in realizarea de noi locuri de joaca vin din zona private
Cei mai frecventi clienti care investesc in realizarea de locuri de joaca sunt complexele rezidentiale urmate de gradinite si scoli iar pe locul 3 sunt pensiunile si hotelurile care doresc sa raspunda cerintelor familiilor care le trec pragul.

Spitalele si bisericile sunt cele care investesc cel mai putin in realizarea de noi locuri de joaca conform analizei IBC Focus.
Topul judetelor in care au fost identificate noi proiecte de realizarea locurilor de joaca sunt:
• Bucuresti – 13%
• Cluj – 11%
• Ilfov – 7%
• Brasov – 6%
• Iasi – 5%

Analiza realizata de IBC Focus a fost posibila datorita utilizarii prospec.ro – cel mai avansat sistem de software privind scanarea documentatiilor tehnice de la proiectele de constructii. Platforma prospec.ro utilizeaza tehnologie de data mining si BIG DATA care permite realizarea de analize comportamentale din piata proiectelor de constructii din Romania.