Hotel Hilton la Iaşi, din toamna lui 2014

O investiţie de proporţii se pregăteşte la Iaşi cu discreţie maximă. Unul dintre hotelurile din capitala Moldovei urmează să fie preluat de cel mai important lanţ de unităţi de cazare din lume. Hoteluri de renume, precum Unirea, Ramada sau International şi-ar putea pierde din clienţi în favoarea unui nou hotel din Iaşi.

hilton

Hotel Europa devine Hilton

Compania care administrează Hotel Europa, Inproiect, aparţinând tot antreprenorului Gheorghe Ionescu, se află în mari dificultăţi financiare de mai mulţi ani. Pierderile colosale din ultima perioadă, numărul tot mai mic de clienţi şi concurenţa din partea marilor hoteluri din capitala Moldovei au adus într-un con de umbră un business care fusese cotat cu semnificative şanse de reuşită.

Starea avansată de degradare în care se află hotelul de pe Anastasie Panu este şi un semn al situaţiei financiare grele prin care trece compania. Conform raportărilor realizate de aceasta către Ministerul Finanţelor, în anul 2012 Inproiect SRL, societatea care administrează Hotel Europa, a avut pierderi de 4,97 milioane de lei. Aceasta a avut o cifră de afaceri de 4,7 milioane de lei şi cheltuieli totale de 9,7 milioane. Nici anul 2011 nu a fost unul bun pentru firma patronată de omul de afaceri Gheorghe Ionescu. Aceasta a raportat pierderi nete de 28.403 lei şi o cifră de afaceri de 3,1 milioane de lei.

Lanţul hotelier Hilton a anunţat în anul 2009 intenţia de a deschide alte 25 de hoteluri în România, în următorii cinci ani, prin contract de management sau prin franciză, în oraşe precum Cluj, Timişoara, Braşov, Iaşi, Craiova şi Arad.„Avem peste tot în lume o strategie de dezvoltare agresivă, nu doar în România. Purtăm discuţii în diferite stadii de negociere, cu mai mulţi dezvoltatori locali şi internaţionali, să deschidem în România încă 20-25 de hoteluri, sub toate brandurile Hilton. Fie prin contract de management, fie prin franciză”, preciza atunci Rob Palleschi, şef al unuia dintre brandurile Hilton. Acesta a adăugat că brandul Hilton ce va fi folosit în construcţia acestor hoteluri va fi stabilit în funcţie de puterea financiară a dezvoltatorului, de piaţă şi de locaţie. În mod tradiţional, aceste hoteluri vor avea patru sau cinci stele.

 Sursa si sursa poza

call to action ri