Hidroizolarea acoperisurilor verzi

Prin construirea unui acoperis verde, se reda naturii suprafata ocupata de cladire. Desigur nu se poate reda intregul spatiu, dar este totusi un pas important, suplimentar constructiile cu acoperisuri verzi imbunatatesc izolatia termica si fonica, au un efect de purificare a aerului, sporesc biodiversitatea zonei si adauga valoare estetica constructiilor, aspectul „ECO” imbinand funcţionalitatea cu naturaleţea stratului vegetal.

Datorita aspectului placut al cladirii, impreuna cu economiile de energie si tendintei de crestere a spiritului de responsabilitate fata de mediu, cumparatorii tind sa plateasca mai mult pentru o cladire cu acoperis verde. Asadar, imaginea unui acoperis cu vegetatie ridica valoarea imobilului. Pe langa avantajele functionale, acoperisul verde poate deveni si un element de design care va conferi unicitate arhitecturala cladirii.

Orice sistem de acoperis verde este dependent de utilizarea unei solutii tehnice de hidroizolare cat mai eficienta si sigura, care sa iti ofere siguranta ca durata de viata a hidrosistemului depaseste cea a stratului de vegetatie si care sa iti ofere garantia calitati.

Cand vine vorba de durata de viata si compatibilitate cu acoperisurile verzi nimic nu se compara cu sistemul de hidroizolare EPDM HERTALAN Easy Cover® care are urmatoarele proprietati:

  • Durata de viata de peste 50 de ani, certficata de SKZ – Germania;
  • Solutie ecologica, calificativ A+ conform acreditari DUBOKEUR – Olanda;
  • Rezistenta la penetrarea radacinilor, certificat FLL– Germania;
  • Elasticitate permanenta mai mare 400%;
  • Rezistenta totala la UV, ozon;
  • Aplicare rapida prin membrane prefabricate de pana la 1500mp;
  • Stabil structural in intervalul de temperatura -40⁰C si 130⁰C;
  • Greutate redusa: 1,23 kg/mp;
  • Aplicare sigura, fara flacara deschisa;

HERTALAN® dezvoltă, produce și vinde peste tot în lume sisteme pe baza de EPDM pentru o hidroizolare adaptata perfect in functie de specificatiile proiectului.

Sistemul HERTALAN Easy Cover® este un sistem complet de hidroizolare cu membrane EPDM, care îi conferă oricărui acoperiș plat cea mai bună soluție impotriva infiltratiilor. Tehnica specială de vulcanizare la cald este folosită pentru lipirea membranelor EPDM in fabrica, astfel HERTALAN® produce un sistem EPDM pentru acoperișuri plate care hidroizolează un întreg acoperiș, utilizând membrane prefabricate in suprafețe mari, de pana la 1500 mp dintr-o singura membrana.

iExistă avantaje majore în utilizarea membranelor EPDM HERTALAN Easy Cover®, numărul de îmbinări care este redus și, în consecință, riscurile sunt menținute la un minim absolut. Necesită mult mai puține acțiuni pe acoperiș, ceea ce face ca fiecare structură de acoperiș sa fie hidroizolată mai rapid și mai eficient, indiferent de metoda de fixare: parțial sau total lipit, fixat mecanic sau balastat.