Geberit sponsorizează expoziția “Victor Papanek: The Politics of Design”, Vitra Design Museum

În perioada 29.09.2018-10.03.2019, Geberit sponsorizează expoziția “Victor Papanek: The Politics of Design”, prima retrospectivă consistentă dedicată designerului, activistului și autorului Victor J. Papanek. Operele lui Papanek contestă estetica modernistă și cultura de consum de masă, având ca scop să ofere oamenilor designul real (funcțional/cu scop). Această abordare, prezentată în lucrarea sa de referință “Design pentru lumea reală” se interesectează cu filosofia Geberit legată de design și funcționalitate. Astfel, simplitatea, universalitatea sau atemporalitatea formelor se întâlnesc cu funcționalitatea, confortul sau ușurința curățării.

Expoziția este găzduită de Vitra Design Museum (Germania), muzeu ce se concentrează pe cercetarea și prezentarea trecutului și prezentului designului și a relației acestuia cu arhitectura, arta și cultura vieții de zi cu zi, Teme contemporane extrem de relevante, cum ar fi tehnologii ale viitorului, sustenabilitate și mobilitate, sunt propuse la Vitra prin colecțiile de lucrări și obiecte personale ale unor designeri renumiți cum ar fi Charles & Ray Eames, George Nelson, Verner Panton, Alexander Girard.

Produsele Geberit impresionează prin echilibrul de succes realizat între designul elegant și funcționalitatea remarcabilă. Sunt dezvoltate de către echipe interdisciplinare compuse din ingineri, proiectanți, designeri industriali și specialiști în produs. Colaborarea cu designeri renumiți se întâlnește cu elementele cheie ale filosofiei Geberit. Astfel, ingrediente precum tehnologia inovativă, minimalismul sau ușurința de curățare se combină cu dimensiunea ludică. Geberit a furnizat produse și soluții pentru unele dintre cele mai importante proiecte de arhitectură ale ultimilor ani: Zeitz Museum of Contemporary Art Africa; International House, Sydney; Bibliothèque Alexis de Tocqueville, Caen; Louvre Abu Dhabi; Titanic Visitor Centre în Belfast. În noul univers Geberit, designul se întâlnește cu funcționalitatea – “Design Meets Function”.