DOLJ: 2 mil euro din bugetul local pentru revitalizarea Parcului Cornițoiu

Revitalizarea Parcului Cornițoiu din municipiul Craiova ar costa aproximativ două milioane de euro, sumă provenită din bugetul local.

În zonă s-a dorit iniţial, pe lângă amenajarea zonei verzi, şi construirea unui parc tematic de distracţii -„Dracula Park“. Ulterior, planurile municipalităţii s-au schimbat. 

„Pentru acea zonă care merge până la cimitirul Sineasca şi care, într-adevăr, va trebui reabilitată este un Studiu de Fezabilitate început în mandatul trecut, cu păstrarea a 80% spaţiu verde şi, în rest, vreo 20% o zonă în care ar trebui să fie un fel de locuri de joacă pentru copii, unde se dorea, de fapt, «Dracula Park». Nu va mai fi cazul să fie acolo «Dracula Park» pentru că, între timp, am identificat o altă soluţie şi, mai mult decât atât, am identificat şi finanţarea pe fonduri europene pe parcuri tematice“, afirma în februarie 2021 primarul Craiovei.

Revitalizarea Parcului Cornițoiu, prevăzută în buget

Revitalizarea Parcului Cornițoiu a fost prevăzută în bugetul de venituri şi cheltuieli al municipiului Craiova pe anul 2021. Deşi valoarea investiţiei a fost estimată la 8,2 milioane de lei, la începutul anului a fost bugetată doar suma de un milion de lei. Potrivit anunţului de participare la licitaţie, investiţia în sine se ridică însă la aproape opt milioane de lei, fără TVA. Adică aproximativ două milioane de euro, cu TVA.

Parcul Cornițoiu este la momentul actual un spațiu viran insalubru, pe care lipsa investițiilor a permis apariția vegetației spontane, „cu o dezvoltare puternică favorizată și de condițiile de teren caracterizate prin declivități accentuate, existența unor izvoare (zona strada Pârâului), teren pe alocuri mlăștinos generat de prezența izvoarelor și a pânzei freatice (spre strada Geroge Enescu), în timp ce spre strada Toporași există o platformă relativ plană neamenajată“, potrivit anunţului de participare la licitaţie

gds.ro

„Prin prezentul proiect se propune valorificarea zonei prin amenajarea unui spațiu coerent din punct de vedere peisagistic și creerea de funcțiuni privind petrecerea timpului liber prin conectarea străzilor Pârâului, Toporași, George Enescu, fiind prevăzute lucrări de amenajare a acceselor și promenadă (în mod special în zona străzii Pârâului), alei, platforme pentru amenajarea de locuri de joacă (în zona strada Toporași), amenajări peisagistice prin plantări de arbori și arbuști pentru creșterea impactului vizual și valorificarea poziției spațiului verde“, se mai arată în anunţul municipalităţii.