De ce sa alegem solutiile de filtrare a apei vs. apa din bidoanele de plastic

Majoritatea oamenilor leaga notiunea de sanatate de apa potabila datorita faptului ca marketingul a creat o conexiune intre sanatate si apa imbuteliata. Aceasta este insa o asociere falsa intrucat recipientii de plastic sunt profund daunatori datorita procesului de fabricatie, ce presupune utilizarea unor substante chimice neurotoxice sau cancerigene. Mai mult, testele facute apei imbuteliate de catre laboratoarele independente ne releva prezenta unor compusi toxici precum toluene sau stireni, care sunt responsabili de mutatii genetice si implicit de aparitia cancerului.

global water 3Asadar, ne intrebam daca apa imbuteliata este mai sanatoasa si mai buna. Raspunsul este unul partial deoarece in multe privinte apa imbuteliata este mai putin reglementata legislativ si de cele mai multe ori calitatea ei lasa de dorit. Dar ce se intampla cu apa de la chiuveta? Este sigura?

Calitatea apei de la chiuveta depinde de la o zona la alta a tarii proportional cu gradul de uzura si de degradare a instalatiilor publice municipale de tratare si transport a apei potabile.

Partea buna este ca in ceea ce priveste apa de la chiuveta, putem interveni si schimba calitatea acesteia cu ajutorul solutiilor profesionale de tratare.

global water 2Filtrarea apei este primul pas in obtinerea apei curate si usor de tratat. Filtrand apa inainte de a ajunge in rezervoare sau alte obiecte care folosesc apa din casa, putem elimina un numar destul de mare de probleme care pot aparea cu timpul datorita depunerilor de sendimente sau calcar.

Specialsitii in solutiile complete pentru imbunatatirea calitatii apei, Global Water Technologies, ne recomanda alegerea solutiilor de filtrare a apei in locul bidoanelor cu apa datorita urmatoarelor aspecte:

  1. Apa din bidoanele de plastic provine din depozite unde sunt expuse la temperaturi ridicate, iar acest lucru favorizeaza riscul de contaminare microbiologica. Apa rezultata in urma folosirii tehnicilor de tratare este una sigura din punct de vedere chimic si microbiologic in conformitate cu Legea 458/2002.
  2. In procesul de fabricatie a bidoanelor de platic este folosita o toxina chimica- Bisphenol A- care se transmite in apa si care are consecinte grave pentru sanatate. Studiile ne arata ca exista o legatura intre expunerea la BPA si diferite tipuri de cancer sau boli cardiovasculare.
  3. Sterilizarea bidoanelor se face cu clor, de aceea apa are acelasi gust ca si cea de la robinet, ceea ce nu se intampla in cazul solutiilor profesionale de tratare a apei.
  4. Calitatea apei din bidoanele cu sticla nu este in concordanta cu pretul platit si aduc costuri semnificative pe termen lung. Pe de alta parte, costurile de intertinere si consumabilele echipamentelor de purificare se amortizeaza in scurt timp.
  5. Sistemele de filtrare cu 1-2 trepte folosite actual ofera o filtrare limitata a contaminatilor din apa, contaminatii ramasi punand in pericol sanatatea. De fapt, cei ramasi sunt si cei mai periculosi. Alegerea echipamentelor de purificare a apei prin osmoza inversa la reteaua de apa, de exemplu, reprezinta cel mai sigur si performant mod de filtrare al apei inventat, care retine toate categoriile de contaminanti cunsocuti.

global water 1In cazul in care se cere o tratare complexa a apei pentru o protejare toatala a instalatiilor din hotelul dumnevoastra, trebuie sa luati in considerare utilizarea statiilor de dedurizare, echipamente de filtrare multimedia pentru retinerea sedimentelor si a substantelor chimice (clor, aluminiu, fier, mangan etc.) sau lampi de sterilizare cu ultraviolet, care se pot configura pentru debite foarte mari.

Ai nevoie de de mai multe informatii si consultanta in alegerea celor mai bune sisteme profesionale de tratarea apei?

Global Water Technologies reprezinta solutia profesionista pentru o apa curata si sanatoasa. Pentru mai multe detalii, accesati: http://global-water.ro/

Vrei sa ai cele mai bune dotari pentru hotelul tau si sa primesti sfaturi de la specialisti? Click aici pentru catalogul Horeca.

Articol scris de Alina Muresan in colaborare cu domnul Dan Pricop, specialist in solutiile si echipamentele de tratare a apei Global Water Tehnologies.