De ce e pardoseala Co-Catedralei Sf. Ioan din Malta unica in lume?

Construita in secolul al 16-lea, Co-Catedrala Sf. Ion din Malta este considerata unul dintre cele mai frumoase exemple de arhitectura baroca din Europa si una dintre cele mai frumoase catedrale din lume.

La o prima privire si judecand doar dupa aspectul exterior, nu ai putea banui niciodata ce uimitor este interiorul. Ornat cu piatra naturala sculptata, tavan boltit pictat si altare laterale cu scene din viata lui Ioan Botezatorul, interiorul catedralei este cu adevar impresionant, dar partea cu adevarat remarcabila este podeaua de marmura, compusa din aproape 400 de pietre funerare ale Cavalerilor Ioaniti, fiecare piatra funerara fiind incrustata cu pietre de diferite culori. Interiorul catedralei a fost decorat in mare parte de Mattia Preti, un celebru artist din Calabria si cavaler maltez.

pardoseala-catedrala

Cavalerii Ioaniti au fost nobili din cele mai importante familii ale Europei, iar misiunea lor era sa protejeze credinta catolica in fata amenintarii fortelor musulmane. Acestia au sosit in Malta in anul 1523, dupa ce au fost izgoniti de turci de pe insula Rhodos. Armata otomana a incercat sa asedieze si insula Malta, insa fara succes, cu toate ca avea o armata mult mai numeroasa. Cavalerii care au pierit in timpul marelui asediu din 1565 au fost inmormantati initial in Fortul Sf. Angelo, dar osemintele lor au fost mutate ulterior in interiorul catedralei Sf. Ioan.

piatra-funerara-catedrala

Cele mai vechi pietre funerare care compun aceasta impresionanta podea dateaza din anul 1606, iar personalitati importante ale vremii au fost inmormantate in catedrala pana in secolul al 19-lea.

Marmura continua sa fie folosita si in prezent pentru pardoseli rezidentiale, iar in ultimele 30 de zile, conform unei analize cantitative realizate cu ajutorul instrumentului de bussiness intelligence Prospec am descoperit ca 39 de proiecte au specificat in caietele de sarcini cantitati de peste 3500 de mp si 1500 kg de marmura. Gaseste clienti pentru afacerea ta. Acceseaza PROSPEC.