Conceptul de eco-hotel plutitor din Qatar care își generează propria electricitate

Pe măsură ce tot mai multe grupuri din domeniul ospitalității intensifică eforturile pentru a fi ecologice, conceptul de eco-hotel plutitor din Qatar a dus acest trend mai departe, generând propria electricitate.

Proiectat de firma turcească de design Hayri Atak Architectural Design Studio (HAADS), hotelul are un design răcoros și plutește pe mare. De asemenea, se învârte, deoarece asta îi permite să-și genereze propria energie electrică.

Combinarea luxului cu sustenabilitatea

Eco-Hotelul plutitor din Qatar adoptă principiul „pierderii minime de energie și zero deșeuri”. Conform detaliilor împărtășite de HAADS, structura generează energie electrică prin rotirea poziției sale în funcție de apă.

lifestyleasia.com

În esență, împrumută ideea unui dinam. Folosind o rețea de propulsoare și elice, care sunt controlate de un sistem de poziționare dinamică (DP), acesta rotește structura, transformând energia în electricitate.

Cu toate acestea, în ciuda faptului că se învârte, nu va provoca niciun disconfort oaspeților. Completarea unui cerc comeplet durează aproximativ 24 de ore.

În plus, Eco-Hotelul plutitor va genera energie și prin panouri solare și turbine eoliene. De asemenea, hotelul este proiectat cu un acoperiș de sticlă în formă de vortex pentru recoltarea apei de ploaie. Apa colectată va fi utilizată pentru irigare.

Confort de 5 stele

În ciuda acreditării sale verzi, Eco-Hotelul plutitor nu va fi lipsit de facilități de lux. Întrucât este conceput ca un hotel de cinci stele, acesta se va mândri cu piscine interioare și în aer liber, un centru spa și o sală de fitness. Alte facilități de agrement includ un bar pe acoperiș, club pe plajă și un teren de minigolf.

eco-hotel qatar
lifestyleasia.com

Amplasată pe 35.000 de metri pătrați, proprietatea va oferi 152 de apartamente cu balcoane private, împreună cu priveliști diferite. Un atrium gigantic de sticlă este situat chiar în centrul hotelului. Proprietatea poate fi accesată prin trei puncte în orice moment al zilei. Oaspeții pot folosi debarcaderul sau pot ajunge la hotel cu barca sau elicopterul.

Deși doar în stadiul de proiectare acum, HAADS este încrezătoare că proprietatea va fi finalizată până în 2025. Eco-Hotelul plutitor va avea sediul în Qatar, dar poate fi mutat datorită designului său.