Cum arata o colectie de hoteluri?

Dakis Joannou, este unul dintre cei mai activi colecționari de artă contemporană din Grecia. Într-un mod similar, rețeaua de boutique-hoteluri de design Yes! pe care o deține cuprinde perfect pasiunea lui pentru frumos. Ultimul local din rețea, New Hotel, un mix de influențe grecești tradiționale și braziliene e și cel mai spectaculos dintre toate.

Din 1958, Olympic Palace a fost unul dintre cele mai importante hoteluri din zona modernă a Atenei. Poziționat perfect între Parlamentul elen și la o distanță mică de Partheon, localul era privit la acea vreme ca un exemplu de arhitectură modernistă și confort. După o perioadă în care se degradase vizibil, Olympic Palace a fost integrat în cadrul rețelei hoteliere Yes!, trecând printr-o restaurare completă. Acum se numește New Hotel și pare din nou gata să fie considerat un exemplu al orașului.

Dakis Joannou este un om de afaceri pentru care colecționarea de hoteluri e întrecută doar de o galerie de artă contemporană impresionantă. Art review îl plasează pe locul 36 în top 100 al celor mai influenți oameni din artă, iar The Wall Street Journal îl numește „mai mult decât un colecționar“, un „sponsor“ al artiștilor care îi plac. Luate în amănunt, fiecare dintre cele cinci hoteluri Yes! care îi aparțin pare a fi proiectat ca parte a unei colecții turistice, expoziții de design care sunt în același timp și opere prin ele însele.

Dacă primul boutique hotel al rețelei a fost proiectat de către Karim Rashid, restaurarea New Hotel a fost realizată de către casa de design a fraților Campana, doi designeri brazilieni. Înainte de a începe procesul de refacere, cei doi au organizat un workshop de artă grecească pentru a se asigura că amenajarea se va bucura de puternice influențe tradiționale. Abordarea lor a fost extrem de precaută, păstrând aproape neschimbată configurația interiorului. Mai mult, Humberto și Fernando au refolosit o mare parte din mobilierul vechiului Olympic.

Împărțite în categorii, camerele New Hotel au fost proiectate ținând cont de trei teme importante. Figurinele „karagiozis“ sunt inspirate de teatrul de umbre grecesc, „vaskania“ este un simbol recunoscut atât în cultura arabă sau iudaică căruia i se atribuie puterea de a respinge ghinionul. O a treia categorie de design ilustrează spiritul vechiului oraș Atena prin cărți poștale vechi. Fiecare dintre aceste influențe au fost integrate în spațiile din interior, de la camere până la holul hotelului.

Sursa




Add a Comment