CLUJ: Peste 23 mil lei investiti in imbunatatirea spatiului pietonal-velo in zona urbana

Atentie sporita pentru pietoni, biciclisti si pentru mijloacele de transport in comun: acesta ar fi unul din obiectivele orasului care se concentreaza tot mai mult pe integrarea solutiilor verzi in comunitate. Conform unui proiect dezbatut in sedinta de consiliu din 5 martie, Clujul ar urma sa directioneze o suma importanta de bani spre imbunatatirea spatiului pietonal-velo in zona urbana.

“Luni, 21 ianuarie, s-a implinit termenul pentru depunerea ofertelor pentru realizarea proiectului tehnic si a lucrarilor de modernizare a strazilor Regele Ferdinand, Tipografiei, Emile Zola si Sextil Puscariu. A fost depusa o singura oferta. Este in evaluare si in cel mai scurt timp vom stabili daca este conforma sau nu. Urmeaza perioada de proiectare si de obtinere a autorizatiei de construire. Estimez ca in vara acestui an ar putea incepe lucrarile de executie”, a declarat Ovidiu Campean, director in Primaria Cluj-Napoca.

Cum se va modifica orasul?

Conform unui articol aparut in Ziua de Cluj, pe strada Regele Ferdinand se vor pastra cele 3 benzi actuale, dar pe una din benzi vor putea circula doar mijloacele de transport in comun. Totodata, in fata magazinului Central pietonii vor fi invitati la relaxare intr-i piateta. Zonele in cauza vor fi completate si de numerosi arbori, dar si mai multe treceri pentru pietoni si biciclete.

Acelasi articol arata ca: „Emile Zola va fi in cea mai mare parte cu shared space; asta inseamna ca masinile de aprovizionare si ale riveranilor pot intra, dar nu pot stationa. Aceeasi situatie a fost prevazuta si pe Sextil Puscariu. De la intersectia cu S. Puscariu, strada Emil Zola va deveni complet pietonala. Vor fi prevazuti stalpi retractabili, pentru acces in cazuri de forta majora. Ambele strazi au fost gandite cu arbori.”

Schimbari importante vor aparea si pe strada Tipografiei unde nu vor fi permise parcarile. Masinile vor putea circula, dar au fost prevazuti stalpisori pe marginea carosabilului pentru a nu putea stationa. Doar in dreptul magazinului Central va exista o zona care va functiona ca stand de taxi. In capatul dinspre str. Cuza Voda – S. Brassai e propus un taluz inierbat.

Curios sa descoperi mai multe proiecte de acest tip? Solicita acum un demo gratuit la VICTA – singura asistenta virtuala de vanzare la santiere.