Ce inseamna conceptul de pop-up hotel?

Una din nebuniile momentului se numeşte pop-up, urmat de ce vrei tu: store, restaurant, market… şi mai nou, hotel. Pop-up înseamnă că apare într-un loc unde nu te aşteptai, funcţionează pentru o perioadă limitată de timp, pentru ca apoi să dispară aşa cum a apărut. Fără să dea faliment. Bine, asta se întâmplă în ţările în care economia funcţionează cât de cât şi în care mofturile sunt încă posibile. Mai ales mofturile iniţiatorilor de astfel de manifestări.

O altă chestie la modă este refolosirea containerelor de transport maritim care, odată ce au fost golite, nu mai rentează să fie returnate la sursă, aşa că rămân abandonate prin diverse porturi.

Folosindu-se de aceste două concepte, a fost creat mini-hotelul pop-up Sleeping Around, în portul de la Antwerp, Belgia. Patru containere formează tot atâtea camerea 6 mp, complet utilate şi frumos aranjate, iar alte două constituie restaurantul şi sauna.

Pentru o noapte petrecută în containerul din portul belgian şi, implicit o experienţă unică, va trebui să plăteşti între 150 şi 200 euro, dar priveliştea este inclusă în preţ.

Sursa
Add a Comment