Ce au in comun hotelurile si jocurile de noroc?

Sursa foto

In luna iulie 2012, cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a scazut fata de luna precedenta atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata, informeaza Institutul National de Statistica (INS) intr-un studiu publicat recent. In schimb, cifra de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a crescut fata de luna iunie, ca serie bruta, cu 11,2%, precum si ca serie ajustata, cu 4,6%. Cele mai mari cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in activitatile de jocuri de noroc si activitati ale hotelurilor si restaurantelor.

Potrivit INS, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a scazut in iulie 2012 fata de iunie, atat ca serie bruta, cu 5,5%, cat si ca serie ajustata, cu 3,4%. Astfel, scaderile se datoreaza vanzarilor mai mici a autovehiculelor si motocicletelor, pieselor si accesoriilor aferente. Pe de alta parte, comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule a crescut, cu 1,5%.

Si in comparatie cu luna iulie a anului 2011, cifra de afaceri a scazut, cu 6,6% ca serie bruta, si cu 6,5%, ca serie ajustata.

In schimb, datele INS arata ca cifra de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a crescut fata de luna iunie, ca serie bruta, cu 11,2%, precum si ca serie ajustata, cu 4,6%.

Majorarile se datoreaza cresterilor inregistrate la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative, precum si la activitati ale hotelurilor si restaurantelor. Au fost si scaderi, in cazul agentiilor turistice si tur-operatilor, dar si la activitatile de spalare, curatare si vopsire a textilelor si blanurilor.

Totusi, in raport cu luna iulie a lui 2011, cifra de afaceri a scazut, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata, cu 1,2%, respectiv, cu 1,6%.

Cifre de afaceri mai mici in perioada ianuarie-iulie 2012

In ceea ce priveste cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete inregistrata in primele 7 luni ale anului 2012, aceasta a fost mai mica, si ca serie bruta si ca serie ajustata, decat cea inregistrata in aceeasi perioada din 2011.

Potrivit INS, a scazut comertul cu autovehicule si cu piese si accesorii aferente, in timp ce s-au inregistrat cresteri la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor si la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente.

Si in cazul serviciilor de piata prestate populatiei cifra de afaceri a scazut in perioada ianuarie-iulie fata de acelasi interval din 2011, cu 2,4%, scadere provenita de la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (-5,1%) si activitati ale hotelurilor si restaurantelor (-2,7%). Pe de alta parte, s-au inregistrat si cresteri, la agentiile turistice si tur-operatori (15,4%) si la serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (3,5%).

Sursa

Tags:Add a Comment