Hotelul care ne salveaza de sfarsitul lumii

Un hotel sub formă de scoică ar putea fi salvarea în faţa unor calamităţi naturale, potrivit dailymail.co.uk. Hotelul este proiectat astfel încât să răspândească lumina, conţine numeroase plante verzi şi asigură servicii de cinci stele.

Dar principalul motiv pentru care ar trebui să luaţi în considerare cazarea la un astfel de hotel ar fi capacitatea de adăpostire în cazul unui dezastru natural de mari proporţiii, ca şi arca lui Noe.

Arhitectul rus Remizov a proiectat hotelul plutitor Ark, o constructie care ar putea folosi drept refugiu in caz de dezastre naturale. Proiectul a fost finalizat, iar arhitectul impreuna cu firma de design si inginerie cauta in acest moment potentiali investitori.

Clădirea futuristă a fost creată cu scopul împiedicării pătrunderii apei din posibilele inundaţii cauzate de ridicarea nivelului mării.

Constructia Ark ar putea dura numai cateva luni daca cel putin primele componente necesare ar fi prefabricate si asamblate ulterior. Hotelul plutitor este proiectat pe o suprafata de 14.000 de metri patrati, iar costurile de constructie nu ar fi mai mari decat in cazul unei cladiri inteligente.

In partea de jos a constructiei va fi stocata energia (solara, eoliana sau termala) pentru o perioada de pana la sase luni si transformata in electricitatea care ar urma sa alimenteze Ark.

Sursa
Add a Comment