Sala de sport polivalenta competitionala de nivel international in proces de atribuire la Turda

Amplasata pe strada Stadionului numarul 14 in municipiul Turda, viitoarea sala de sport polivalenta va putea gazdui peste 3500 de spectatori. Procedura de atribuire a contractului de proiectare tehnica, asistenta tehnica pe parcursul derularii investitiei si executiei lucrarilor aferente se afla in faza de evaluare si calificare tehnica si financiara. Cel mai tarziu, raspunsul in ceea ce priveste castigatorul licitatiei va fi anuntat in data de 07.09.2019.

Spre analiza au fost admise 4 oferte depuse de catre:

– Dates Pack SRL in calitate de ofertant unic
– Asociere: ACI Cluj SA
ÔÇô Prodesign Engineering & Construction si Instal Data SRL (subcontractant 27.87%)
– Asociere: SC Nairda Utilcom SRL ÔÇô SC ASA Cons Romania SRL ÔÇô SC MBS Group SRL (in reorganizare) ÔÇô SC Arhon Construct SRL ÔÇô Popp&Asociatii SRL si Arhitect Service SRL (Tert); SC Electra Instal SRL (subcontractant 4.93%); SC Hobi Powervolt SRL (subcontractant 0.88%); Asa Epitoipari KFT (Tert); Gaz Instal SRL (subcontractant 7%)
– Asociere:┬á Constructii Erbasu SA ÔÇô Dico si Tiganas Birou de Proiectare SRL si Caloria SRL (subcontractant 1%)

Investitia se deruleaza prin Compania Nationala de Investitii si Consiliul Local Turda. Valoarea totala a proiectului depaseste 55.8 milioane de RON fara TVA. Studiul de fezabilitate a fost intocmit de compania Smart Design Arhitecture & Consulting SRL din Bucuresti.

Pe terenul in suprafata de 6845 mp, proiectul prevede construirea unei sali polivalente de sport cu regim de inaltime Sp+D+P+1E, inaltime maxima 19.75 m fata de cota 0.00, suprafata construita 8693.95 mp si suprafata desfasurata 12793.98 mp. Suprafata utila va fi de 10.071 mp, iar terasele exterioare vor acoperi 479 mp.

Subsolul in suprafata construita de 812 mp va cuprinde 1 bazin inot de relaxare si camera tehnica. La demisol, pe o suprafata de 3407 mp, se vor regasi vestiare grupate pe sexe cu dusuri si grupuri sanitare aferente, sala bazin de inot, sala de forta, spatii tehnice, spatii de depozitare, camera masaj, sauna, cabinet medical, cabinet fizioterapie, holuri, scari de acces. Parterul va incorpora zona vestibul acces principal, garderoba, paza, grupuri sanitare public, grupuri sanitare persoane cu dizabilitati locomotorii, holuri, scari de acces, lifturi, suprafata de joc, vestiare cu dusuri si grupuri sanitare aferente si separate pe sexe pentru sportivi, antrenori, arbitrii, oficiali, cabinet medical, sala antidoping cu grup sanitar, terase exterior, spatii depozitare sub gradene si va acoperi o suprafata de 4394 mp. Etajul va adaposti gradene pentru public, holuri acces, scari, lifturi, grupuri sanitare pentru public grupate pe sexe, sala VIP, sala conferinte presa, sala protocol, zona de bar, terase exterioare.

Suprafata de joc va fi dimensionata pentru parcticarea urmatoarelor sporturi: baschet, handbal, volei, dar prin dimensionarea adecvata sala de sport va putea fi utilizata pentru desfasurarea si practicarea si a altor sporturi. Sistemul de pardoseala propus prin tema de proiectare include system pardoseala elastica de inalta performanta alcatuit din strat superior, modul distribuire greutate, pelicula PE si strat special elastic. Pentru spatiile destinate circulatiilor publicului se propune gresie portelanata antiderapanta pentru trafic intens, in vestiare, sali si cabinet de recuperare si medicina sportive pardoseala va fi PVC antistatic pe sape autonivelante, gradenele care vor adaposti locurile destinate spectatorilor vor avea pardoseala PVC antistatic culoare RAL 7014 iar in spatiile de birouri se va utiliza mocheta de trafic intens pentru birouri.