Carel Woodworks – provocarile momentului in sectorul de mobilier

Carel Woodworks a debutat drept o afacere de familie ce realizeaza mobilier din lemn masiv la comanda intr-o fabrica de ultima generatie din apropierea Muntilor Carpati din Transilvania. Folosind lemn recuperat si certificat FSC, pasiunea fondatorilor este de a crea mosteniri atemporale care imbunatatesc spatiile in care se afla, incorporand toate detaliile necesare pentru functionalitate si stil. Cum arata aceasta piata in momentul de fata si ce sfaturi au specialistii pentru clientii interesati de astfel de solutii am aflat de la dl Vlad Deac – Associate Partner – Carel Woodworks.

Care sunt 3 sfaturi pe care le-ati acorda unui client nou pentru achizitia corecta de mobila? 

In primul rand as spune ca cel mai important aspect la achizitia corecta de mobila este ca beneficiarul sa aiba un concept/design central al locuintei care sa se potriveasca cu stilul dorit de acesta. De aceea, noi incurajam colaborarea cu designeri specializati pe astfel de proiecte. Un al doilea sfat important este de a urmari calitatea, si aici nu ma refer doar la calitatea produselor, dar si la calitatea customer service-ului oferit de vanzator. Tocmai din aceasta cauza cei mai multi clienti Carel Woodworks aleg sa lucreze si ulterior cu noi dupa terminarea unui proiect. Pe urma as puncta si potrivirea mobilierului ales cu stilul de viata al cumparatorului.

Care sunt 3 capcane/greseli des întalnite pe care observati ca le fac cumparatorii cand achizitioneaza mobila?

Greselile cele mai des intalnite de catre noi sunt alegerea unui mobilier care sa nu se potriveasca cu spatiul si restul proiectului. Daca alegi sa ai un apartament minimalist, nu te poti astepta sa arate bine o mobila clasica in combinatie cu elemente foarte moderne. Alta greseala se mai face la finisajul mobilei, mai exact aici trebuie combinate culorile intr-un mod inteligent care sa scoata in evidenta anumite piese de mobilier sau aspecte al spatiului amenajat.

Care sunt 2 -3 proiecte recente la care lucrati sau pe care le-ati finalizat recent si ce solutii tehnice din portofoliul dvs. ati folosit?

Recent am incheiat un proiect major in Londra pentru un client care ofera solutii de spatii coworking, Knotel. Este o casa veche din secolul 18 unde am folosit produse din colectia The Oak Saga, dar si mobila facuta la comanda. A fost un proiect care a inclus mult stejar masiv in combinatie cu marmura, forme rotunjite, organice. Am mai amenajat si cateva locuinte centrale folosind produse din The Oak Saga, colectie disponibila acum pe website-ul nostru www.carelshop.ro . Rezultatul a fost reprezentat de niste spatii de locuit in stil Japandi foarte placute care includ mult lemn masiv.

Care sunt provocarile momentului in segmentul in care activati?

In afara de problemele care apar in momentul de fata in toata lumea din cauza acestei incertitudini si preturi la materiale in continua crestere, pentru noi o provocare, dar si o placere in acelasi timp, este inventarea constanta de colectii noi si solutii moderne pentru clientii nostri. Incercam sa ne imbunatatim de la an la an si sa ducem brandul Carel Woodworks mai departe prin produse noi si moderne, participarea la expozitii internationale si colaborarea cu o retea extinsa de designeri si arhitecti.

Cum vedeti evolutia pietei in nisa dvs. in Romania in urmatoarele 6-12 luni?

Dupa parerea mea, evolutia in piata mobilei va fi una pozitiva in urmatoarele 6 – 12 luni. Incercam intotdeauna sa fim flexibili. Daca in unele luni retailul merge mai bine, incercam sa ne concentram atentia acolo; cu alte ocazii ne axam mai mult pe proiecte custom in functie de perioadele unui an. Noi speram ca magazinul online deschis recent va avea in continuare succes si vom reusi sa finalizam tot mai multe vanzari si proiecte pe piata locala din Romania.

Ne puteti spune cateva din obiectivele CAREL WOODWORKS pe care le implementati in aceasta perioada?

Principalul nostru obiectiv in acest moment este cresterea brandului Carel Woodworks. Ne dorim crearea de branduri moderne de mobila romanesti si sa vedem cat mai multe astfel de business-uri de succes atat in Romania, cat si in afara tarii. Romania are o istorie bogata in productia de mobila din lemn masiv. Ceea ce ne dorim noi sa facem este sa punem accentul pe design si calitate; si sa aratam ca mobila noastra poate ajunge la cel mai inalt nivel din aceste puncte de vedere.