Care au fost cele mai importante investiții hoteliere finalizate în 2017?

Analizând situația investițiilor hoteliere finalizate în ultimul an remarcăm faptul că, de la intenție și până la finalizarea unei investiții trec în medie cam 2 ani. Lucrurile se blochează adesea la stadiul de intenție în cadrul proiectelor de dimensiuni mici și medii, aici fiind întâmpinate întârzieri în accesarea fondurilor sau în stabilirea unei strategii clare pentru viitoarea investiție. Mai remarcăm și faptul că 10% din aceste investiții nu se concretizează din diverse motive.

Un exemplu luat aleator, nu tocmai pozitiv, ar fi cazul unui proiect de dimensiuni medii – o pensiune de 3 stele din județul Vrancea. Acest proiect a apărut pentru prima oară în stadiu de intenție în cea mai mare bază de date cu șantiere din România în martie 2014. Conform plăcuței de șantier, lucrările la investiție au debutat după mai mult de un an, in aprilie 2015 și au durat 5 luni. Așadar, în acest caz, stadiul de intenție a ocupat mai mult timp decât construcția propriu-zisă.

În cazul Hotelului Phoenicia din Constanța – primul hotel de 5 stele construit în 2017 pe litoralul Românesc, lucrurile s-au mișcat mult mai eficient, de la anunțarea acestei investiții (estimată confrom news.ro la 7 milioane de euro) și până la finalizarea lucrărilor derulându-se puțin peste un an de zile.

În perioada ianuarie 2017 – februarie 2018, conform datelor centralizate de Victa.ro, singura asistentă virtuală din piața construcțiilor, au fost finalizate la nivel național peste 50 de investiții din domeniul Hotel & Relaxare, iar cele mai importante proiecte finalizate au fost:

  1. Hotel Ibis Styles D+P+Mezanin Partial+8E, Arad – primul hotel sub acest brand deschis în România
  2. Complex turistic și de agrement Aqua Blue Eden, jud. Neamț – cel mai mare parc acvatic din Moldova, inaugurat în 30 iunie 2017
  3. Hotelul Hilton Garden Inn – prima unitate Hilton Garden Inn în România, situată în centrul vechi al Capitalei, inaugurată în decembrie 2017
  4. Superland Brașov – cel mai mare parc de distracții indoor din sud-estul Europei, investiție de 10 milioane de euro

Informațiile despre proiectele prezentate mai sus sunt preluate de pe Victa.ro, platformă inteligentă lansată de IBC Focus, dezvoltată pentru a reinventa modul de ofertare la proiecte și șantiere. Ce poate face Victa?  Concepe analize de piață și studii de marketing bazate pe cifre reale și în timp real, generează baze de date și liste de firme conform cerințelor dvs. și poate organiza traseele de vânzări direct în Google Maps. Iar acestea sunt doar o mică parte din abilitățile ei extraordinare.

Această analiză realizată de IBC Focus a fost publicată în ediția print din martie 2018 a revistei HoReCa