Campusul Doka a impresionat inca o data vizitatorii la bauma 2019

In perioada 8-14 aprilie, Germania a gazduit din nou la Munchen cel mai mare eveniment international al industriei constructiilor. Cu 620.000 de vizitatori din 200 de tari, bauma 2019 a atras anul acesta cel mai mare numar de vizitatori din istoria de 65 de ani a evenimentului.

Si anul acesta, Doka a reusit sa ofere vizitatorilor asistenta de cea mai inalta calitate, prin sisteme de cofrare inovatoare si solutii digitale care cresc productivitatea pe santier.

ÔÇťbauma 2019 a fost un mare succes pentru noi toti, pentru clientii nostri locali si internationali, dar si pentru potentialii clienti. In Campusul Doka am reusit sa expunem toate inovatiile. Mai presus de orice, am fost surprinsi de entuziasmul vizitatorilor pentru solutiile digitale menite sa imbunatateasca productivitatea pe santier. Ne bucuram sa prezentam aceste servicii noi, dar si sa le oferim in curand clientilor nostriÔÇŁ, a declarat Harald Ziebula, CEO Doka.

Concernul Umdasch, din care face parte Doka, mai cuprinde si Ventures, un grup de firme concentrate pe dezvoltarea si implementarea noilor tehnologii in constructii.

Anul acesta, Grupul Ventures a expus, alaturi de Doka, cateva din tehnologiile pe care le dezvolta in domenii cheie: prototip de fabrica mobila de elemente prefabricate in sectorul rezidential, dar si un sistem de turnare/tiparire 3D.

In Engineering Tower, turnul din Campusul Doka, vizitatorii au avut ocazia de a experimenta indeaproape solutiile de cofrare specifice sectoarelor Cladiri Inalte, Infrastructura si Energie, cu ajutorul realitatii virtuale (VR). In plus, produsul inovator DokaXact a fost prezentat publicului in premiera. Acesta este un sistem de pozitionare pentru elementele de cofraj ale elementelor verticale.

Servicii digitale pentru productivitate crescuta pe santier

In zona ÔÇťservicii digitale pentru productivitate crescutaÔÇŁ, ultimele solutii si servicii digitale Doka au fost disponibile pentru testare.  Oferta de servicii digitale a fost prezentata in trei zone: Santier Smart, Asistenta Smart si Planificare Smart.

Aplicatii precum Easy Formwork Planner, Assembly Buddy, myDoka si Doka Contakt au starnit un mare interes in randul vizitatorilor.

DokaXlight se remarca prin greutatea redusa

Unul dintre produsele care au fost primite cu entuziasm este DokaXlight. La 21,5 kg/m2, acest sistem robust de cofrare permite manevrarea usoara, fara macara in cadrul santierelor de orice tip sau dimensiuni. Avand capacitatea de a suporta o presiune a betonului de pana la 50 kN/m2 pentru cofrarea peretilor, si pana la 75 kN/m2 pentru cofrarea stalpilor, aceasta solutie multi-functionala ofera de asemenea o rata de turnare rapida. Vizitatorii au putut testa proprietatile sistemului si usurinta utilizarii. Mai multe detalii despre DokaXlight puteti afla aici.

Acelasi sistem de cofrare a fost in centrul atentiei in timpul demonstratiilor de produs live, ai caror protagonisti au fost actualii campioni mondiali ai concursului WorldSkills 2017.

De trei ori pe zi, acestia au concurat contra cronometru in Campusul Doka si s-au autodepasit in fiecare zi – 27 m┬▓ de DokaXlight au fost cofrati intr-un timp record de doar 06min si 07s. De asemenea, au avut loc demonstratii live ale sistemelor Framax Xlife plus, Dokadek 30 si sistemul de protectie FreeFalcon.