Calirom: prima companie care a introdus soluția hotelieră RMS pe piața din România

Prezentă pe piața românească încă din 2003, Calirom este o companie românească din Cluj-Napoca, care a dus muncă de pionierat în domeniul soluțiilor hoteliere de room acces și room management. Și când spunem pionierat, ne referim la prima soluție RMS cu microcentrală de cameră de pe piața românească.

RMS, sau room management system înseamnă soluții inteligente integrate de access și control pentru clădiri. Sistemele Calirom destinate pieței hoteliere, includ sisteme online de access în camerele de hotel, soluții pentru managementul energiei în cameră dar și alte soluții tehnologice pentru creșterea gradului de confort al oaspetelui. Mai mult, acestea sporesc eficiența hotelului prin prisma consumului energetic redus și un plus de control pentru hotelier.

Calirom a început cercetarea în domeniul tehnologiei RFID (radio frequency identification) la finele anului 2005, iar un an mai târziu au proiectat, produs și implementat cu succes primului sistem de acces online pentru Hotelul Sungarden din Turda, Jud. Cluj. În 2009 au scos pe piață prima soluție RMS cu microcentrală de cameră, prima de acest fel de pe piața din România și cu atât mai mult, creată de o companie românească.

Printre primii hotelieri care au înțeles inovațiile aduse de Calirom în domeniul RMS și care au primit cu brațele deschise aceste soluții se numără Hotel Epoque din București, DoubleTree by Hilton Sighișoara și Hotel Metropolis din Bistrița. Odată cu extinderea gamei de soluții integrate, noi clienți mari se adaugă la portofoliul Calirom, printre care menționăm Hotel Concordia din Iași, Hotel Hilton din Ploiești, Hotel Marshal Garden din București, Sky Center Ploiești, Hotel Sun Garden din Cluj, Grand Hotel Teleferic din Poiana Brașov, Hotel Kronwell din Brașov și Hotel Privo din Târgu Mureș.

Solicită o ofertă!

Astăzi Calirom deține un palmares impresionant de clienți din toată țara, dar și din țările învecinate, unde soluțiile integrate oferite de ei au cunoscut o mare deschidere printre hotelieri. Sistemul de acces online dezvoltat și produs de Calirom s-a dezvoltat pe parcursul anilor iar astăzi vorbim despre soluțiile Senso by Calirom destinate hotelurilor.

Soluțiile Senso by Calirom sunt împărțite în două categorii mari, prima însumând soluțiile camerei de hotel pentru a spori confortul oaspetelui. Iar în cea de-a doua categorie găsim sisteme tehnologice dedicate hotelierilor pentru mai mult control și eficiență în administrarea unității hoteliere. În alte cuvinte Senso Guest și Senso Master.

Cea mai recentă soluție pentru hoteluri by Calirom se numește InfoStream, o inovație absolută pe piața autohtonă. InfoStream este o platformă online care vine să acopere nevoia de comunicare și interacțiune dintre hotel și oaspete. Recent, Calirom a lansat și aplicații mobile InfoStream atât pentru Android cât și iOS. Practic cu ajutorul InfoStream oaspetele are tot ce are nevoie direct pe telefonul mobil sau tabletă. De la informații legate de facilitățile oferite de hotel, până la numere utile, sau chiar opțiune fast check-in și check-out, doar cu telefonul. În plus, prin intermediul aplicației, oaspetele se poate bucura de room service, poate comanda de la restaurant sau bar direct în cameră, sau poate face rezervările de care are nevoie. Mai multe despre soluțiile tehnologice pentru hoteluri Senso by Calirom și despre aplicația mobilă InfoStream puteți afla accesând site-ul Calirom sau competând formularul de mai jos: