Baile Felix – intre trecut si viitor

Deși a suferit un declin puternic după căderea comunismului în România, multe din stațiunile „de top” ale vremii ajungând în zilele noastre adevărate ruine, turismul balnear reprezintă în continuare un segment foarte căutat și apreciat de către turiști.
Cea mai mare stațiune baleno-climaterică din România, care funcționează pe toată perioada anului se află în județul Bihor, la 8 km de Oradea. Vorbim, evident, despre Băile Felix, localitate în care tratarea diverselor afecțiuni cu ajutorul „băilor” este documentată încă din anul 1000, atunci când izvoarele termale au fost descoperite de un călugăr. Chiar dacă anul exact în care s-a făcut această descoperire rămâne un subiect de dispută, un lucru este cert: primele clădiri destinate tratamentelor balneo-climaterice au fost ridicate între anii 1711 și 1721.
Datorită proprietăților deosebite ale apelor termale din zonă, Băile Felix a cunoscut o dezvoltare deosebită, ajungând la un număr de 7000 de locuri de cazare în rețeaua de hoteluri și pensiuni private care funcționează în zonă.

Dintre toate acestea se remarcă hotelul International, emblema stațiunii Băile Felix, complexul balnear ale cărui merite au fost recunoscute pe plan internațional prin sigla Eurospa-Med oferită de către ESPA – Asociația Europeană a Stațiunilor Balneare.
Hotel Internațional din Băile Felix a fost renovat complet în anul 2007 și este în prezent unul din cele mai căutate și apreciate hoteluri din stațiune, în foarte multe perioade ale anului acesta fiind rezervat 100%. Hotelul dispune de propria bază de tratament, ultramodernă, în cadrul căreia turiștii pot efectua diverse proceduri de tratament sau wellness sub supravegherea atentă a personalului medical calificat.

Un alt punct de referinta este Hotelul President, care cu o experiență de peste 10 ani, vă pune la dispoziție 92 de camere, din care 6 sunt apartamente. 56 de camere si 4 apartamente sunt situate în aripa nouă a complexului finalizată în luna iunie 2011 într-un cadru modern și elegant. AQUA PRESIDENT este deschis tot timpul anului funcţionând cu binecunoscuta apă termala din renumita staţiune balneară Băile Felix.

 

Tot ce ne ramane de facut este sa redescoperim aceasta valoare de care tara noastra dispune…

Sursa
Add a Comment