Baia de Fier investește 5 milioane de euro în turism: Alte 100 de proiecte de dezvoltare a infrastructurii turistice si de agrement în Gorj

Primăria Baia de Fier se află în faza finală a celui mai ambitios proiect de investiții în turism, evaluat la 5 milioane de euro și finanțat din fonduri europene. Conform declarațiilor primarului Dumitru Turbăceanu, lucrările vor fi finalizate până la sfârșitul acestui an, aducând un suflu nou în fața celebrei Peșteri Muierilor.

Proiectul vizează transformarea unei zone extinse într-o atracție turistică de excepție, cuprinzând spații verzi generoase, alei pietonale, piste de biciclete și infrastructuri pentru recreere. În plus, o pistă de cicloturism cu grade diferite de dificultate și un parc dendrologic vor completa ansamblul în apropierea peșterii, oferind vizitatorilor o experiență diversificată și plină de frumusețe.

Primarul Dumitru Turbăceanu subliniază importanța acestui proiect în schimbarea peisajului local și în atragerea turiștilor. Acesta afirmă că se așteaptă la o creștere semnificativă a numărului de salariați și turiști în comună, contribuind la dezvoltarea economică și turistică a regiunii.

În plus, planurile pentru perioada 2021-2027 includ noi proiecte menite să prevină degradarea și să amenajeze sectorul turistic al Peșterii Muierilor. Printre aceste proiecte se numără modernizarea iluminatului în peșteră și amenajări arhitecturale care vor aduce o dimensiune suplimentară experienței vizitatorilor.

Baia de Fier se poate mândri acum cu cea mai lungă rețea de piste de biciclete din Gorj, consolidându-și poziția ca destinație turistică atractivă. În contextul acestor dezvoltări, comuna se pregătește pentru viitor, evidențiindu-se ca o destinație turistică inovatoare și pregătită să ofere o experiență memorabilă turiștilor din întreaga țară și din străinătate.

Explorează cele 100 de posibilități de implicare în proiectele de construcții din domeniul Horeca din județul Gorj, în 2023

Dispunerea proiectelor pe harta

Dintr-o evaluare succintă a situației pe platforma Victa.ro, dezvoltarea celor 100 din județul Gorj, proiecte de dezvoltare a infrastructurii turistice si de agrement poate contribui semnificativ la dezvoltarea economică, socială și culturală, aducând multiple beneficii atât comunității locale, cât și întregului județ.

Valoarea totală a acestor investiții se ridică la aproximativ 519.10 milioane de lei, iar suprafața acestor proiecte depășește 192.372 metri pătrați.

Dacă vreți să aflați mai multe detalii despre proiecte din domeniul Hotel și Relaxare și pentru a fi la curent cu evoluția acestora, accesați platforma Victa.ro. Aici, singura asistentă virtuală de ofertare la șantiere din România vă va furniza informațiile necesare și vă va ține la curent cu fiecare etapă a procesului de construcție.

SURSA ARTICOL: https://constructfocus.ro/ și https://victa.ro/