Anul 2013 in 13 investitii hoteliere de milioane… de euro

Sursa foto

Aproape 1800 de investitii in domeniul HORECA au fost anuntate in anul 2013, pe Raportul de Investitii. A fost mult? A fost putin? Nu stim. Dar din acestea, am selectat 13 lucrari de categorie grea:

1. In judetul Botosani, pe o suprafata de 48 de hectare se va realiza un parc de agrement turistic in valoare de peste 10 milioane de euro. Data oficiala de incepere a investitiei este 3 iunie 2013, iar cea de finalizare 2 iunie 2015. La sfarsitul lunii noiembrie au început lucrarile la patinoarul acoperit si vestiarele acestuia.

2. In judetul Constanta s-au inceput lucrarile la un Complex hotelier P+9E, o zona de promenada pe malul lacului, un teren de tenis, iar pe lac va fi amenajata o marina de dimensiuni mari.

3. Hotelul Jiul din Craiova a intrat in renovare. Pana la finalul anului 2013 se dorea terminarea lucrarilor de demolare urmand ca anul acesta sa se treaca la urmatoarea etapa. Hotelul ar putea functiona sub denumirea unui renumit lant hotelier, posibil Ramada.

4. In judetul Sibiu, in luna noiembrie se montau fatadele exterioare la un hotel D+P+7E, cu 117 camere dintre care 5 apartamente prezidentiale (unul penthouse), sali de conferinta pentru 250 de persoane, 2 terase (una inchisa si una deschisa), restaurant-crama cu specific romanesc cu o capacitate de 200 de locuri.

5. In Bucuresti, in iulie s-a obtinut PUZ-ul pentru o investitie constand in imobile locuinte, birouri, hotel, servicii P+8E/P+17E.

6. In jud. Ilfov, in luna octombrie se lucra la fundatiile unui obiectiv constand din mai multe corpuri: Cladirea A – P+1E : sala multifunctionala de 500 locuri, sala de 250 locuri, bucatarie si anexe, sali de seminar spatii tehnice. Cladirea B + C – P+1E+M: motel pentru copii si tineri (24 locuri de cazare pe fiecare cladire) Cladirea D: cabina paza si spatii de cazare.
7. In judetul Bistrita Nasaud, in iulie se lucra la documentatia necesara demararii hotelului de 5 stele cu helioport, din imaginea de mai sus.

8. In judetul Bihor, in ianuarie s-a primit Certificatul de Urbanism pentru un Imobil de birouri, spatii cazare, restaurant cu regim de inaltime 2S+P+M+5E

9. Tot in judetul Bihor, in luna iunie erau avansate lucrarile la un Hotel cu baza de tratament. Amprenta la sol a cladirii este de aprox. 900mp si va avea un regim de inaltime de D+P+3E. Va cuprinde si un SPA, piscina, bazine de hidroterapie si electrostimulare. Zona de cazare va ocupa partea centrala a cladirii, unde la parter si la cele 3 etaje se vor compartimenta 50 de camere cu 2 paturi, 2 camere cu 1 pat si 6 apartamente cu 2 camere, spatii pentru deservirea camerelor.

10. In judetul Constanta au fost demarate in 2002 lucrarile la un hotel, fiind intrerupte la structura. Acesta a fost vandut, iar noul proprietar si-a anuntat intentia de a le reincepe. Hotelul va functiona sub sigla unui lant hotelier international, fiind cotat la 4 stele.

11. In judetul Prahova se lucra in vara la placarea fatadelor unui hotel de 5 stele, D+P+7E, cu suprafata de 3500mp.

12. In judetul Constanta se lucra in ianuarie la fundatiile unui hotel de 4 stele cu suprafata de 7000mp.

13. In luna februarie 2013, in jud. Satu Mare un investitor cauta antreprenor pentru un hotel in valoare de 6 milioane RON, cu regim de inaltime P+3E.

Si pentru ca suntem superstitiosi, va mai oferim si investitia 13+1:

13+1. In judetul Prahova se lucra la proiectarea si dezmembrarea terenului pentru o statiune turistica in valoare de 1 miliard de euro. Noua statiune va avea trei hoteluri de 5 stele, doua hoteluri clasificate la 4 stele, parc acvatic si teren olimpic de golf si va fi operationala in 2016.

Sursa info

Vrei sa stii cum poti oferta din caldura biroului la lucrari de acest tip? Contactati-ne!

Daca nu vrei sa mai pierzi timpul, il poti contacta direct pe colegul nostru:
hotel invest investitii hotel constructii

Adrian Pop
Project Manager Hotelinvest
tel: 0730 031003
email: office@hotelinvest.ro

Fii sigur ca iti vom raspunde cu drag si in cel mai scurt timp posibil.

Vezi si: Cum au fost primele 11 luni din 2013 pentru turismul romanesc

Cerere de corpuri de iluminat, lenjerie de pat, pardoseala si dotari restaurant

Cum isi gasesc proiectantii furnizori pentru materiale si solutii tehnice