Analiză: evoluția HoReCa în zona București-Ilfov în ultimele 3 luni

Potrivit datelor analizate cu ajutorul singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în ultimele 3 luni au fost monitorizate 84 proiecte din domeniul Hotel & Relaxare în zona București-Ilfov (66 în București și 18 în Ilfov). Cumulat, acestea ocupă o suprafață de 2,09 milioane mp, iar valoarea investițiilor atinge suma estimată de 7,09 miliarde RON.

CE TIPURI DE PROIECTE AU PREFERAT INVESTITORII?

Conform VICTA.ro, au fost identificate 23 proiecte de tip agrement (sală de sport, club, carting, distracție), 24 de tip agremenet (ștrand, piscină, locuri de joacă), 25 proiecte de tip Food & Drinks, 21 spații de cazare, 10 centre de relaxare, 7 muzee, teatre, galerii, 3 proiecte de tip Entertainment și 4 Expoziții și Conferințe.

CE TIP DE FINANȚARE AU PROIECTELE ANALIZATE?

Mai multe de 71% dintre proiectele analizate au finanțare privată. Mai exact, au fost identificate 61 investiții private, 20 publice și 3 cu finanțare public-privată.

ÎN CE STADII DE EXECUȚIE SE AFLĂ PROIECTELE?

În ultimele 3 luni au fost identificate în zona București-Ilfov 1 proiect în stadiul de intenție, 6 în proiectare, 14 în autorizare, 5 înainte de execuție, 37 în construcție, 14 în stadiul de amenajare și 7 finalizate.

Pe ce șantiere se lucrează?
  • Aparthotel 2S+P+5E+6Er, București
  • Ansamblu rezidențial 2S+P+10E, S+P+8E, clădire de birouri și hotel – Complex Gran Via Park, București
victa.ro
  • Centru de evenimente si sediu organizatie S+D+3E+E4r, București
CEI MAI ACTIVI ARHITECȚI ÎN ULTIMELE 3 LUNI

În ultimele 3 luni au fost identificate 164 firme de arhitectură și proiectare care au executat lucrări din domeniul Hotel & Relaxare în zona București-Ilfov. În funcție de numărul proiectelor, cele mai active companii sunt MTA STRUCTURAL ENGINEERS (9 lucrări) și PROIECTARE PAGO SSM CONSTRUCT (5 lucrări).

CEI MAI ACTIVI CONSTRUCTORI ÎN ULTIMELE 3 LUNI

Potrivit VICTA.ro, în ultimele 3 luni au fost identificați 121 antreprenori generali în construcții care au executat lucrări din domeniul Hotel & Relaxare în zona București-Ilfov. Cele mai active companii sunt CONSTRUCTII ERBASU (7 proiecte) și MTA STRUCTURAL ENGINEERS (5 proiecte).