Ana Teleferic Investește 11 Milioane de Euro în Modernizarea Restaurantului Panoramic de pe Tâmpa

Firma Ana Teleferic a achiziționat recent Restaurantul Panoramic de pe Tâmpa și a dezvăluit planurile de a începe un amplu proiect de modernizare a clădirii. Cu obiectivul de a menține specificul arhitecturii originale din anii ’70, compania intenționează să înlocuiască și telecabina actuală. Pentru a obține aprobările și autorizațiile necesare, conceptul arhitectural va fi supus analizei în cadrul ședinței Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism. Cu o investiție totală estimată la 11 milioane de euro, compania, deținută de afaceristul George Copos, și-a propus să finalizeze proiectul până la data de 31 martie 2025.

Restaurantul, inaugurat în 1975 și considerat un simbol al orașului, va fi reabilitat în conformitate cu arhitectura originală, renunțând la planurile inițiale pentru un restaurant rotativ de tip elvețian din motive legate de costuri. Decizia de achiziționare a restaurantului de către Ana Teleferic a fost motivată de analizele specializate care au confirmat soliditatea structurii de rezistență a clădirii, proiectată și construită inițial de companii din Brașov. Începând cu finalizarea achiziției în decembrie 2022, compania se află în procesul de reglementare a situației juridice a terenului și de obținere a avizelor și autorizațiilor necesare pentru reabilitare.

Vrei să ofertezi la proiecte și șantiere care acum se construiesc în România? Poți găsi astfel de oportunități pe platforma www.victa.ro.

SURSA ARTICOL