Amanarea SIET pentru Ianuarie 2013

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, MDRT, Cristian Barhalescu a declarat ca punerea in functiune a Sistemului Integrat de Evidenta a Turistilor, SIET a fost amanata pana in luna ianuarie a anului viitor. Acesta a mai anuntat ca sistemul este in testarile patronatelor din turism.

De asemenea, reprezentantul MDRT a precizat ca acest sistem urmeaza sa fie imbunatatit si va fi transparent, urmand a fi folosit exclusiv in scopuri statistice.

Barhalescu a mai declarat ca patronatele din turism nu au avut o problema cu faptul ca SIET va functiona prin STS ci mai mult vor fi nevoiti sa angajeze personal suplimentar pentru acest sistem.

Dupa punerea in functiune SIET va fi obligatoriu pentru unitatile de cazare clasificate.

Totodata, Cristian Barhalescu a mai declarat ca se lucreaza in continuare la proiectul noii legi a turismului care ar urma sa fie prezentat pentru consultarea publica peste patru saptamani, dupa ce va fi obtinut si un aviz din partea Organizatiei Mondiale a Turismului.

Implementarea SIET, care trebuia sa fie functionala din luna decembrie, a fost amanata dupa ce hotelierii s-au opus introducerii sistemului in forma actuala si au cerut MDRT sa explice motivul pentru care vor fi obligati sa transmita datele confidentiale ale turistilor prin sistemul electronic de evidenta si au cerut garantii legale asupra pastrarii confidentialitatii datelor.

Sursa
Add a Comment