Agenti patogeni periculosi in camerele de hotel

Probe prelevate din mai multe camere de hotel au fost investigate în laborator, într-un studiu recent, pentru a identifica locurile din aceste încăperi cu cel mai periculos pentru sănătate nivel al agenților patogeni.

 

S-a dovedit că telecomenzile şi întrerupătoarele electrice sunt cele mai contaminate obiecte din camera de hotel.

Mostrele analizate au fost colectate de pe diverse suprafeţe din camerele hotelurilor din Carolina de Sud, Texas şi Indiana. Înainte de efectuarea experimentelor, aceste suprafețe au fost curăţate în mod obişnuit. Specialiştii a fost interesaţi de nivelul total de contaminare bacteriană şi de prezenţa bacteriilor fecale.

Experimentele au arătat că, în afara toaletei şi chiuvetei din baie, cele mai periculoase pentru sănătatea umană sunt întrerupătoarele de lumină şi telecomanda TV. Bacterii fecale au fost detectate pe suprafaţe în 81% din cazuri. Lucrurile cele mai curate din camerele de hotel s-au dovedit a fi capetele paturilor, cornişele şi mânerele uşilor de la baie.

Un nivel ridicat de contaminare a fost detectat, de asemenea, pe cărucioarele folosite de femeile de serviciu, pe mopuri, bureţi şi cârpe, utilizate pentru a face curăţenie în interior. Prin intermediul acestor ustensile se poate facilita transportul de infecţii de la o cameră la alta.

În concluzie, specialiștii recomandă utilizarea lichidelor de dezinfectare pentru curăţarea camerelor de hotel, iar oaspeţilor le recomandă să folosească şervetele antibacteriene.

Sursa
Add a Comment