Administrația Fondului Imobiliar Constanța restaurează clădirile istorice din Centrul Vechi al Constanței

Zona peninsulară a Constanței găzduiește numeroase clădiri istorice, unele dintre ele fiind considerate bijuterii arhitecturale în trecut. Cu toate acestea, mulți dintre proprietari au neglijat aceste clădiri, lăsându-le să se deterioreze din cauza timpului și neglijenței. Unele dintre aceste clădiri prezintă un risc seismic mare și sunt în pericol să se prăbușească, ceea ce a îngrijorat comunitatea, mai ales în contextul avertismentelor privind cutremurele din acest an.

Investiții majore pentru reabilitare și conservare

Administrația Fondului Imobiliar Constanța a luat inițiativa de a remedia această situație, lansând o licitație pentru atribuirea unui contract de proiectare și execuție a lucrărilor de reabilitare a clădirii de pe strada Callatis, numărul 31. Această clădire, împreună cu altele precum cele de pe străzile Traian nr. 25-27, Nicolae Titulescu nr. 13, Mercur nr. 10 și General Manu nr. 32, se află în clasa de risc seismic I.

Administrația a alocat o sumă importantă, respectiv 2.223.153.16 de lei, pentru acest proiect de investiție. Această acțiune reprezintă un prim pas spre revitalizarea clădirilor cu risc seismic ridicat din Centrul Vechi al Constanței.

În judetul Constanța mai sunt 8 astfel de proiecte de reabilitare si conservare a clădirilor istorice, conform analizei VICTA.ro. În județul Constanța există încă 8 proiecte similare pentru renovarea și conservarea clădirilor istorice. Aceste proiecte includ clădiri, cum ar fi cazinouri, teatre, biblioteci, situri arheologice, muzee și altele. Investiția în reabilitarea și modernizarea acestor clădiri depășește suma estimată de 107.19 milioane de lei.

Harta investițiilor: Peste 300 de proiecte HoReCa în construcție în Constanța

Potrivit datelor monitorizate cu ajutorul singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în 2013 au fost înregistrate 314 proiecte de construcție din domeniul HoReCa, în Constanța.

Iată cum arată distribuția proiectelor pe hartă:

Pentru informații actualizate și detalii specifice despre proiectele curente de construcție din domeniul HoReCa, consultă Victa.ro – asistenta ta virtuală de ofertare la șantiere.

Surse alternative: https://constructfocus.ro/ și https://victa.ro/