Acoperisul verde: noul trend in materie de hidroizolatii pentru acoperis
|Acoperisurile plate au devenit o solutie arhitecturala tot mai des folosita in Romania, initial pentru constructii de blocuri si constructii industriale, dar si in cazul locuintelor private.
In Romania, sezonul ploios aduce cu sine inundatii, iar casele lipsite de hidroizolatii inregistreaza probleme la nivel de structura de rezistenta. Asigurarea hidroizolatiei este una dintre cele mai importante etape atunci cand vorbim de ridicarea unei cladiri, deoarece aceasta asigura si protejeaza structura, insa poate fi considerata si o masura preventiva impotriva inundarii, aparitia igrasiei, si a instalatiilor electrice. Proiectarea cladirilor a evoluat de-a lungul anilor, dar functia cladirilor a rams in mod remarcabil constanta: de protectie, confort, caldura in timpul iernii si racoare in timpul verii. Cu toate acestea, in ultimii ani, impactul asupra mediului a cladirilor si solutii de acoperis verde devin tot mai importante.
Ideea de acoperis verde in Romania
Acoperisul verde reprezinta un nou concept, o noua metoda recent aparuta pe piata de profil. Tocmai datorita varietatii mari de solutii tehnice, modul in care este construit un acoperis verde poate fi de multe feluri. Primul strat este denumit ,,geomembrana’’ verde. Urmeaza un strat de pietris, apoi o noua membrana care are rolul de a opri inaintarea radacinilor plantelor. Peste un nou strat permeabil urmeaza asternuta un strat geotextil care sa sustina umezeala. Penultimul strat, care poate fi din compost, de exemplu, este asternut inainte de cel de pamant si are roul mentinerii fertilitatii.
Vrei sa ofertezi direct la astfel de proiecte ingenioase? Solicita un demo gratuit la VICTA – singura asistenta virtuala de ofertare la santiere!