A inceput constructia statiunii turistice Vidraru

sursa poza

Pavel Barla, presedintele Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara (ADI) Molivisu, constituita prin asocierea dintre administratiile locale din comunele Arefu, Bradulet si Cicanesti cu Consiliul Judetean Arges, a declarat ca incepand cu data de 18 aprilie vor fi demarate lucrarile de amenajare a statiunii turistice montane Vidraru.

Proiectul ÔÇťCrearea infrastructurii generale si specifice activitatilor de turism din arealul climatic Ghitu-MolivisuÔÇŁ este finantat din fonduri europene si are o valoare totala de peste 73 mil. RON, din care 54,7 mil.RON suma eligibila. Partea de cofinantare pe care trebuie sa o asigure ADI Molivisu este de 27 mil. RON, iar partea nerambursabila de la Uniunea Europeana este de 25 mil. RON.

Proiectul consta in realizarea serviciilor de utilitati publice, adica alimentare cu apa, canalizare si infrastructura rutiera, amenajarea a doua partii de schi, una dotata cu instalatie de transport pe cablu mixta telegondola-teleschi si una dotata cu un covor rulant, precum si construirea unui observator turistic la 1.620 m altitudine.

Din proiect face parte si amenajarea unei turbarii in suprafata de 27 de hectare, situata la cea mai mare altitudine din Europa. Zona va fi imprejmuita, vor fi realizate alei pietonale si podete peste canale pentru a putea permite accesul vizitatorilor, iar energia necesara pentru iluminatul nocturn va fi asigurat cu panouri solare.

De asemenea, in zona vor fi construite si doua micro-hidrocentrale, care vor asigura o parte din energia electrica necesara statiunii si vor putea fi vizitate de turisti. De asemenea, va fi amenajata o baza de agrement la baza uneia dintre partii.

Statiunea turistica Vidraru va fi compusa din opt cartiere ale caror amplasamente au fost deja stabilite, spatiile de cazare, agrement si alimentatie publica urmand sa fie construite de investitori privati. Durata de executie a proiectului este de 2 ani, lucrarile urmand sa fie finalizate cel mai tarziu in iunie 2015.

Sursa
Add a Comment