3 sfaturi de care sa tii cont in alegerea unui sistem de ventilatie pentru hotelul tau

In cele mai multe situatii, investitorii hotelieri nu sunt informati cu privire la solutiile optime de ventilatie de care pot beneficia oaspetii lor. Mai mult, exista foarte multe hoteluri care nu au camerele dotate cu un sistem de ventilatie, ceea ce reprezinta o reala problema si o amenintare a scaderii numarului de clienti.

Ai intalnit si tu camere de cazare in care simteai ca te sufoci sau ca sistemul de ventilatie facea galagie? Te-ai cazat la o pensiune care promitea liniste si confort, dar cand te-ai cazat aveai impresia ca esti pe un aeroport datorita sistemului de ventilatie prost izolat? In acest caz, ca si oaspete, ce alegi? Opresti ventilatia, iar o data cu aceasta dispare si confortul termic, sau alegi confortul si vei inota in propria transpiratie?

poza14

Pentru investitorii hotelieri este important confortul si satisfactia oaspetilor, iar instalatia HVAC conteaza enorm. Iata cateva sfaturi de la specialisti:

  1. Inainte de a alege un sistem de ventilatie, specialistii Bella Instal ne sfatuiesc sa apelam la un proiectant pentru a cere sfaturi legate de solutia optima pentru fiecare spatiu in parte. In caz contrar riscam sa alegem, de exemplu, un sistem de ventilatie nepotrivit pentru spatiul de care dispunem, sau chiar unul care produce zgomote si ii deranjeaza pe oaspeti.
  2. Un alt aspect de care trebuie sa tinem cont este daca se fumeaza sau nu in hotel, ne spune domnul Valentin Solca, reprezentant al firmei Pinguinu Congelat. In cazul in care spatiul este destinat fumatorilor, este necesara instalatia de scoatere a fumului din incapere. In mod normal cantitatea de aer care se elimina din camera trebuie sa fie inlocuita cu cea generata de sistemul de ventilatie.
  3. Nu in ultimul rand, pe langa aspectele care tin de puterea, dimensiunea, silentiozitatea si locul de ampalsare al sistemului de ventilatie trebuie sa avem grija ca tubulatura sa fie izolata, iar in functie de conditiile camerei, specialistii ne ajuta sa decidem care e varianta optima de ventilatie pentru hotelul nostru.

Daca vrei sa ai cele mai bune dotari pentru hotelul tau si sa primesti sfaturi de la specialisti din domeniu produselor si serviciilor Horeca click aici: https://hotelinvest.ro/category/catalog-horeca/

Articol scris de la Alina Muresan in colaborare cu specialistii HVAC: Bella Instal si Pinguinu Congelat.