3 modalități prin care stațiunile turistice vor evolua odată cu eliminarea restricțiilor

Sectorul turismului a fost una dintre cele mai puternic afectate industrii de către pandemie. Potrivit specialistului Jason Fong , un șef de legătură pentru toți operatorii de turism mari din Bali, punctele turistice de interes vor evolua odată cu eliminarea restricțiilor impuse în context pandemic. Acesta a trei modalități principale:

Aplicații de urmărire a contactelor

Prima schimbare care apare deja este utilizarea aplicațiilor de urmărire a contactelor . Ministerul Comunicațiilor și Informaticii din Indonezia a lansat recent o aplicație de urmărire Covid-19 numită PeduliLindungi, care oferă informații esențiale și notificări despre momentul în care o persoană intră sau se află în „zonele roșii”, cu rate de infiecție ridicate. După ce a lucrat mai mult de un deceniu cu fiecare operator turistic major din Bali, Fong adaugă: „Autoritățile balineze vor lua măsuri de siguranță stricte și vor crea o atmosferă sigură și plăcută pentru călători”.

Reglementarea numărului de turiști

O altă dezvoltare care ar putea schimba peisajul turistic din Bali și alte zone turistice de interes este noul plan introdus pentru a limita intrarea pe plaje. Plajele Kuta și Sanur au anunțat deja planuri de restricționare a vizitatorilor la 75 de persoane. Având în vedere că aceste două plaje atrag de obicei mulți turiști și sunt predominate de agitație, este probabil ca acestea să fie reinventate ca spații mai contemplative. Fong este conștient de faptul că o vacanță la Bali este incompletă fără plajele sale și asigură faptul că „reglementarea intrării în plajele populare nu numai că ar contribui la reducerea poluării, ci ar permite, de asemenea, distanțarea socială activă și alte măsuri de siguranță”.

Autoizolare de lux

Ideea inovatoare a „autoizolării de lux” va crește în popularitate. Spa-urile și stațiunile de lux din Bali au început deja să ofere pachete de autoizolare turiștilor autohtoni, care includ piscine private și mese individuale special amenajate, respectând în același timp strict liniile directoare de distanțare socială. Când Bali se redeschide din nou pentru călătorii străini, o carantină de două săptămâni va fi probabil obligatorie, iar aceste pachete s-ar putea dovedi a fi o opțiune populară.