17 651 vizitatori in cautarea vacantei la Targul de Turism al Romaniei

In perioada 13 – 16 noiembrie, ROMEXPO a organizat doua manifestari de traditie in ceea ce priveste turismul si industria HORECA: Targul de Turism al Romaniei – editia de toamna si Romhotel – Expozitie internationala de echipamente, mobilier si dotari pentru hoteluri si restaurant (ajuns la a 22-a editie).

Reunind peste 280 de companii din 15 tari: Austria, Bulgaria, Cuba, Germania, Grecia, India, Indonezia, Israel, Italia, Republica Moldova, Palestina, Romania, Spania, Turcia, Ungaria, pe o suprafata de peste 11.000 mp, cele doua evenimente au oferit patru zile pline de oferte, suprize si inedit.

2Craciun si Revelion vs. vacanta de vara

Desi prioritare au fost vacantele pentru acest sfarsit de an, vizitatorii celei de a 32-a editii a Targului de Turism al Romaniei au studiat si rezervat chiar concedii pentru vara anului 2015. Iar ofertele au fost dintre cele mai tentante pentru ambele perioade de vacanta.

Astfel, pentru sfarsitul acestui an romanii s-au orientat catre vacante la schi in Bulgaria – Bansko pornind de la 282 euro/persoana pentru 7 nopti cu demipensiune si transport cu autocarul. Pentru aceeasi perioada, in Austria, doritorii au platit de la 44 euro/persoana pe noapte, iar pentru Italia preturile au inceput de la 35 euro/persoana pe noapte.

Nici destinatiile interne nu au fost mai prejos, iar cei dornici sa redescopere tara s-au orientat catre pensiuni din zone cu traditie pentru preturi ce au pornit de la 100 lei/zi.

Pentru cei mai aventurieri, operatorii turistici au pregatit expeditii montane condimentate cu activitati extreme gen: rafting, salt cu parapanta, escalada, iar pentru cei care cauta vacante de lux au fost oferite plimbari cu Orient Expres-ul sau destinatii exotice precum Maldive si Indonezia. Dealtfel, una dintre cele mai scumpe vacante prezentate la Targul de Turism al Romaniei a fost pentru Maldive si a costat 22.000 euro pentru 2 persoane, 10 nopti, cu toate serviciile incluse.

S-a putut observa faptul ca romanii au preferat si de aceasta data hotelurile si pensiunile scumpe pentru vacantele de Craciun si Revelion, iar pentru anul 2015 s-au orientat catre ofertele First minute, putand rezerva o vacanta cu doar 1 euro.

Vizitatorii targului au cautat in principal oferte pentru iarna si early booking vara, la mare cautare fiind Grecia, Turcia, Bulgaria, Dubai si Antalya, respectiv insulele grecesti.

Craciunul in Laponia a fost un program cerut de catre cei care au venit la targ, alaturi de vacantele la Disneyland pentru care s-au oferit reduceri de pana la 55% pe perioada targului.

Editia de toamna a Targului de Turism al Romaniei a reunit peste 200 de companii din Austria, Bulgaria, Cuba, Germania, Grecia, India, Indonezia, Israel, Italia, Republica Moldova, Palestina (participare in premiera la Targul de Turism al Romaniei), Romania, Turcia si Ungaria pe o suprafata de peste 7.600 mp.

3Targul de Turism al Romaniei a fost organizat de ROMEXPO in parteneriat cu Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania (Partener Strategic),  parteneri: Camerele de Comert si Industrie din Romania, Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc, Organizatia Patronala a Turismului Balnear din Romania si Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural .

Profesionistii la lucru

In aceeasi perioada cu Targul de Turism al Romaniei, la ROMEXPO a avut loc Romhotel – Expozitie internationala de echipamente, mobilier si dotari pentru hoteluri si restaurante, in cadrul careia profestionistii HORECA au colaborat pentru dezvoltarea acestui domeniu.

De la signalistica si mobilier, pana la dotari pentru restaruante si consumabile pentru camerele de hotel, Romhotel a gazduit si de aceasta data companii de prestigiu.

Tot in cadrul acestui eveniment au avut loc numeroase cursuri de perfectionare si concursuri in urma carora s-au desemnat cele mai bune cafele sau sandwich-uri La Lorraine, in acelasi timp avand loc doua etape ale concursului Barmaniada – etapa somelier si etapa bere.

Targul de Turism al Romaniei – editia de toamna si Romhotel 2014 au atras la ROMEXPO 17.651 de vizitatori.

Ce evenimente vin la ROMEXPO

In perioada urmatoare la ROMEXPO vor avea loc Targul de carte Gaudeamus (19 – 23 noiembrie), Campionatul mondial al tinerilor montatori de acoperisuri (19 – 21 noiembrie), DENTA – Expozitie internationala de produse si echipamente pentru medicina si tehnica dentara (20 – 22 noiembrie), Targul de Produse Traditionale (19 – 23 noiembrie) si Bucharest Christmas Shopping – Targ de cadouri, decoratiuni si suveniruri (1 – 21 decembrie).

Pentru mai multe detalii despre evenimente, accesati: www.romexpo.ro