Un nou stadion se va construi în Timiș: investiția ajunge la 122 milioane de euro

Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș a anunțat la ce sumă se va ridica investiția pentru noul stadion din Timiș: 122 de milioane de euro cu TVA vor plăti autoritățile locale pentru noua ”bijuterie” de pe Bega.

www.bzi.ro

„Mergem înainte cu proiectul noului stadion al Timișoarei. Fără pistă de atletism. Vinerea aceasta supunem aprobării indicatorii tehnico – economici ai stadionului pe care îl vom construi pe locația actualei arene. Vorbim de un stadion de 30.000 de locuri, dintre variantele propuse de studiul de prefezabilitate am ales-o pe cea cu cel mai bun raport facilități – cost.

Investiția este estimată în această fază la aproape 122 milioane euro cu TVA, în sarcina Consiliului Județean intrând o cofinanțare de 11 milioane euro, atât cheltuieli eligible, cât și neeligibile. Restul sumei va fi asigurat prin bugetul național. Ca timp de realizare, studiul de prefezabilitate estimează că acesta ar putea fi construit în 4 ani, incluzând studiul de fezabilitate și proiectarea obiectivului. Investiția va fi realizată de către Compania Națională de Investiții, arena urmând a fi predată în patrimoniul județului”, a scrie Nica, pe pagina de Facebook.

Actualul stadion ”Dan Păltinișanu” din Timișoara are o capacitate de 32,972 de locuri și, în prezent, se află într-o stare avansate de degradare. Acesta a fost inaugurat în 1963 și a fost renovat în 1985, 2002 și 2008.