Un nou complex acvatic anuntat in Romania: aqua park, scena in aer liber, beach bar, zona de fitness si yoga si parc verde

Dupa ce la inceputul anului a fost finalizata investitia de 5 milioane de euro din Calimanesti, “Mirajul Oltului” cel mai mare proiect turistic si de agreement din judetul Valcea, iata ca in aceasta saptamana si in orasul  Galati s-au pus in miscare lucrurile in vederea demararii investitiei de peste 20 de milioane de lei la un nou complex acvatic desfasurat pe un teren de peste 43000 de mp.

Zilele trecute a fost atribuit in SEAP contractul privind intocmirea serviciilor de proiectare tehnica si executie aferenta in cadrul proiectului de investitii Reabilitare si modernizare Plaja Dunarea. Valoarea contractului este de peste 23 de milioane de lei cu TVA si singurul ofertant admis spre analiza fiind Tancrad SRL – Lemacons SRL – Aqua Azur SRL.

Acesta este cel de-al 6 lea proiect anuntat de la inceputul anului 2019 care prevede reabilitarea sau construirea de noi imobile in vederea dezvoltarii infrastructurii de agrement cu aqua-parkuri, piscine si zone de relaxare la nivel de tara dupa Aqualandul din Timisoara, extinderea complexului Therme din Ilfov, Parquarium din Cluj Napoca, complexul socio cultural si de agrement din Baia Mare si centrul de agreement si SPA din Predeal.

Investitia dorita de municipalitate cuprinde, printre altele, piscina cu valuri pentru 297 persoane, bazin de relaxare pentru circa 160 de persoane, bazin de aterizare pentru circa 111 persoane, piscina cu tobogan pentru copii, aventura park, zona food court, beach bar si terasa amplasata pe plaja, scena pentru concerte, biblioteca pe plaja, bungalouri SPA, zone pentru sport, fitness (cu echipamente necesare) si yoga, dusuri solare, hamace si sezlonguri. Constructiile propuse includ: cladire grupuri sanitare, dusuri si chioscuri alimentare, doua bazine pentru adulti, trei bazine pentru copii, scena pentru spectacole in aer liber, grupuri sanitare, foisor, copertina dusuri dezafectate, anexa si corp centrala – statie de pompare.

Zona de aqua park include urmatoarele obiecte:

  • Piscina cu valuri – acest obiect va cuprinde trei zone delimitate cu destinatie diferita: zona pentru valuri cu intensitate ridicata denumite si ”Fun waves”, zona de destindere cu aspect de unda ceea ce creeaza senzatia de laguna si zona de hidromasaj ce va cuprinde bancute si scaune dotate cu jeturi de apa rotative cu efect ventury si jeturi de aeromasaj.
  • Piscina relaxare si aterizare tobogan adulti – cele doua parti ale acestui obiect vor fi separate printr-un podest de traversare cu rol de protectie pentru persoanele care utilizeaza toboganele si de trecere, zone cu sezlonguri submersate, scaune pentru pool bar si zona de inot.
  • Piscina de copii – va fi dotata cu tobogane acvatice si atractii pentru copii tematizate in numar de 31 pana la 53 de atractii diferite.
  • Tobogane cu aterizare in piscina – realizate din fibre compozite armate cu fibra de sticla prin tehnologie RTM care confera o durabilitate crescuta in timpul intemperiilor si a radiatiilor UV.
  • Tobogane cu zona de decelerare – acest tip de tobogane sunt ideale pentru persoanele care au anumite fobii legate de apa, aterizarea se realizeaza intr-un jgheab in care se va acumula toata apa de pe tobogan.
  • Aventura Park: va fi dotata cu o structura metalica modulara care va cuprinde dotari speciale pentru realizarea traseelor cu diverse grade de dificultate si elemente de catarat.

Nu rata posibilitatea de a oferta acest santier. Solicita un DEMO gratuit la VICTA, singura asistenta virtuala de vanzare la santiere.