Turul României în 7 hoteluri: Constanța, Târgu Mureș, Brașov, Timișoara, Suceava, București, Harghita, Cluj
|Industria hotelieră din România este în plină efervescență, cu mai multe proiecte majore de modernizare și extindere în desfășurare. De la renovări ample, la investiții semnificative în noi complexe, piața hotelieră se pregătește să ofere servicii de calitate și facilități moderne pentru a atrage și mai mulți turiștii.
Așadar, vom explora câteva dintre cele mai remarcabile proiecte și investiții recente, dezvăluind modul în care acestea își propun să ofere experiențe deosebite turiștilor și să aducă un plus de valoare comunităților locale.
1. Hotel Europa, Eforie Nord
Una dintre cele mai mari unități de cazare din Eforie Nord, Hotel Europa, deţinut de compania ANA Hotels, intră într-un amplu proces de renovare de peste 10 milioane euro, care va aduce, din mai 2024, îmbunătăţiri majore unităţii.
Valoarea totală a investiţiei depăşeşte 10 milioane de euro. Proiectul de renovare va aborda atât aspectele estetice, cât și cele funcționale, având în vedere o gamă variată de facilități ale hotelului. Acestea vor include spațiile de cazare, restaurantele, zonele de relaxare și spa, cu un accent deosebit pe crearea unei destinații care să fie prietenoasă cu mediul și să aibă o eficiență energetică crescută.
2. Hotel Voiajor, Targu Mureș
Voiajor SRL Târgu Mureș, o companie deținută de Dacian, Ramona și Rodica Silvia Vlas, a inițiat procedurile pentru a construi un hotel de patru stele, cu o impresionantă înălțime de 13 etaje. Această investiție se află într-un stadiu de dezbatere publică iar proiectul are în vedere dezvoltarea hotelului în apropierea Hotelului Business din Târgu Mureș.
Investiția propusă va avea loc pe un teren intravilan cu o suprafață de 14.266 de metri pătrați, cu destinația de teren de livadă. aici se va construi hotelul cu săli de conferințe, amenajare verticală, împrejmuire cu spa, piscine, terenuri de tenis și zone de joacă pentru copii
3. Hotel Marriot, Brașov
Urban Invest planifică să investească 120 de milioane de euro într-un complex multifuncțional în Brașov, care va include un Hotel Marriott cu 161 de camere, o clădire de birouri și un bloc rezidențial de 20 de etaje. Aceasta va fi cea mai înaltă clădire rezidențială din oraș. Complexul va fi construit pe fosta platformă industrială Prefa și va fi legat la primele două niveluri, oferind un centru comercial și de servicii, sală de conferințe, piscină olimpică și zone de relaxare. Lucrările au început deja, iar finalizarea este prevăzută pentru 2026. Această investiție semnificativă marchează debutul brandului Marriott în Brașov și aduce o nouă dimensiune în peisajul urban al orașului.
4. Hotel Cazărmii U, Timișoara
Pe ordinea de zi a Consiliului Local Timișoara a intrat și proiectul referitor la reamenajarea zonei din fața Cazărmii U și transformată în hotel de 5 stele. Este vorba de o suprafață de peste 6.500 metri pătrați, situată în Piața Mărăști, care se află în proprietatea Primăriei Municipiului Timișoara.
Prin includerea terenului în PUZ, vor putea fi amenajate pe domeniul public aproximativ 70 de locuri de parcare, la nivel și subteran. Locurile de parcare vor fi utilizate în parte de investitor, în parte vor avea regim de parcare publică. Proiectul se află la momentul acesta într-un stadiu incipient, lucrările nefiind demarate.
5. Pensiunea Perla Bucovinei, Gura Humorului
Pensiunea Perla Bucovinei beneficiază și aceasta de modernizare și extinderea capacității de cazare. Valoarea totală a proiectului este 1.378.308,41 lei. perioada de implementare a proiectului este de 54 de luni, respectiv de la data de 04.07.2019 pâna la data de 31.12.2023.
6. Grand Hotel, București
Grand Hotel București, cunoscut anterior sub numele de hotel Intercontinental din București, a demarat procesul de renovare a clădirii sale, angajându-l pe studioul de design Bergman Design House pentru această investiție în valoare de 21 de milioane de euro. Acest proiect de renovare, cu un buget generos de 21 de milioane de euro, este planificat să fie finalizat până în anul 2024.
7. Complexul de la Beliș, Cluj
Complexul de la Beliș, mândria turismului clujean înainte de Revoluție, intră intr-un amplu proces de modernizaren urmând să intre sub umbrela brandului Hilton.
Pentru informații actualizate și detalii specifice despre proiectele curente de reabilitare și extindere și modernizare din domeniul hotelier, consultă Victa.ro – asistenta ta virtuală de ofertare la șantiere.