Top 10 hoteluri în 2021
|Iată top 10 hoteluri din 2021 conform specialiștilor Dezeen:
Grotto Retreat Xiyaotou, China, de Studio Avoid
Situat în Xiyaotou, Zhangjiakou, Studio Avoid a proiectat Grotto Retreat Xiyaotou, proiect care face referire la o colecție de locuințe rupestre tradiționale din zonă.
Clădirile asemănătoare peșterilor sunt interconectate, îmbrăcate cu cărămidă, fiecare fiind acoperite cu luminatoare mari. O pasarelă din lemn leagă intrările de la primul etaj.
Casona Sforza, Mexic, de Alberto Kalach
Alberto Kalach a proiectat acest hotel în orașul Puerto Escondido, Mexic, cu o serie de arcade boltite, din cărămidă, cu vedere la o piscină circulară mare.
Hotelul, care poartă numele Casona Sforza, este format din volume arcuite de diferite înălțimi dispuse asimetric. Designul său își propune să se integreze cu peisajul și să ofere oaspeților spații odihnitoare.
Monastero Arx Vivendi, Italia, de către Network of Architecture
Network of Architecture a transformat o fostă mănăstire italiană în hotelul Monastero Arx Vivendi prin păstrarea și renovarea interioarelor.
Situat în Arco, lângă Lacul Garda, complexul a fost renovat cu o serie de camere comune, 40 de apartamente pentru oaspeți și o zonă de wellness special construită. Designerii au căutat să conserve și să păstreze cât mai multe dintre caracteristicile originale posibil, inclusiv un perete perimetral de șapte metri înălțime.
Goodtime Hotel, SUA, de Ken Fulk și Morris Adjmi
Având arhitectura realizată de Morris Adjmi și interioarele de designerul american Ken Fulk, Goodtime Hotel al producătorului muzical Pharrell Williams și antreprenorului David Grutman din Miami se mândrește cu o schemă jucăușă, care își propune să reflecte renumitele clădiri art deco din zonă.
Hotelul cuprinde 266 de camere plus 100.000 de metri pătrați de spațiu public, inclusiv restaurant și piscină, precum și magazine, o sală de sport și un bar, toate decorate cu nuanțe pastelate și imprimeuri îndrăznețe.
The Seeds, China, de ZJJZ Atelier
Clădirile elipsoidale amplasate într-o pădure din Jiangxi, China, fac parte din hotelul The Seeds realizat de către hotelierii Tree Wow.
ZJJZ Atelier a făcut referire la natură în designul său, folosind forme naturale care să complimenteze împrejurimile pitorești. Șindrila de pin aliniază exteriorul, în timp ce partea inferioară este îmbrăcată cu plăci de aluminiu.
Hotel Paradero, Mexic, de Ruben Valdez și Yashar Yektajo
Amplasat pe un teren de 2,2 hectare în Todos Santos, un oraș din sud-vestul Mexicului, Hotelul Paradero a fost proiectat de arhitecții Ruben Valdez și Yashar Yektajo.
Este compus dintr-o serie de structuri de beton de culoare bej menite să se îmbine cu peisajul. Fiecare volum conține camere de oaspeți și coridoare.
Clifftops, Anglia, de Morrow + Lorraine
The Clifftops este o colecție de cinci case de vacanță pe malul mării din Dorset, Anglia, proiectate de studioul londonez Morrow + Lorraine .
Complexul, care este situat pe Coasta Jurasică, are pereți mari, expuși, care imită terenul stâncos. Fiecare cabană are un interior din piatră și lemn, cu vedere la Canalul Mânecii.
Casa Octavia, Mexic, de PPAA
Studioul mexican PPAA a proiectat Casa Octavia, un hotel tip boutique din Mexico City, creat în jurul casei de modă Octavia, cu interioarele imaginate ca o extensie a hainelor mărcii.
PPAA a acoperit fațada hotelului cu zăbrele din lemn care umbresc interiorul și creează un model delicat de lumină. În interior au fost folosite tonuri calde și neutre, oferind oaspeților un mediu senin în care să se relaxeze.
Signature Villas, Portugalia, de RCR Arquitectes
Studioul californian RCR Arquitectes a proiectat opt vile de lux din beton roșu pentru stațiunea Palmares Ocean Living & Golf din Algarve, Portugalia.
Proiectate ca parte a unei dezvoltări de lux mai ample, vilele iau forma unor volume suprapuse, cu acoperișuri proeminente și ferestre înalte.
Hotelul El Perdido, Mexic, de Estudio ALA
Situat în afara unui mic oraș agricol numit El Pescadero, acest hotel a fost proiectat de studioul de arhitectură mexican Estudio ALA. Acesta are acoperișuri din lemn acoperite cu paie, prezentând tehnici tradiționale de construcție, în timp ce fac referire la terenurile agricole din jur.
Sursă: dezeen.com